Відвідайте презентацію виставки “Дитинство” присвячена року війни в Україні

24 лютого 2023 року до сумної річниці першого року війни в Україні LET’S DO IT UKRAINE, VITAUKR, LET’S DO IT ITALY та Terre des Hommes запрошують на презентацію виставки “ДИТИНСТВО”. Відкриття виставки відбудеться об 11:00 у Києві за адресою вул. Богдана Хмельницького, 52 (БЦ “Леонардо”), а також о 10:00 у Мілані у Spazio Seicentro на Via Savona […]

24 лютого 2023 року до сумної річниці першого року війни в Україні LET’S DO IT UKRAINE, VITAUKR, LET’S DO IT ITALY та Terre des Hommes запрошують на презентацію виставки “ДИТИНСТВО”. Відкриття виставки відбудеться об 11:00 у Києві за адресою вул. Богдана Хмельницького, 52 (БЦ “Леонардо”), а також о 10:00 у Мілані у Spazio Seicentro на Via Savona 99.

У презентації візьмуть учать: Массіміліано Меллі – журналіст, Анастасія Пантелєєва – менеджер документального кіно Медійна ініціатива за права людини (MIHR), Бруно Нері – керівник проекту Ukraine Terre de Hommes.

Серед гостей заходу: ДСНС України, Діана Де Марчі – Президент Комісії з рівних можливостей і громадянських прав муніципалітету Мілана, українські та італійські депутати

Виставка має на меті донести голоси українських хлопчиків та дівчаток через роботи українських митців, колективні мистецькі роботи, створені під час багатьох виставок українського мистецтва в Італії минулого року, які присвячені дітям і підліткам. Виставка включає також роботи самих українськиї діток.

Також ця презентація стане нагодою поміркувати про те, що було зроблено за цей рік війни щодо гуманітарної допомоги, а також про те, які сьогодні стоять пріоритети, щоб гарантувати захист і права, особливо для дітей і молоді, які страждають від жахів цієї війни.

Виставка працюватиме з 23 по 26 лютого 2023 року у такі години:

Четвер 23: 14.00-17.00
П’ятниця 24: 10.00-17.00
Субота 25: 11.00-15.00

Неділя 26: 11.00-17.00

В останній день, у неділю, 26.02 об 11.00, діти-біженці виступатимуть із концертом під керівництвом сопрано Ганни Васюткевич і піаністки Юлії Свішевої, організованим фондом Musica.

Художники, чиї роботи виставлятимуться:
Олена Грозовська, Борис Єгіазарян, Антон Тарасюк, Ахра Ангінжал, Оля Гайдамака, Едвард Тарлецький, Світлана Парсірська, Вікторія Марценюк, Юлія Данилевська, Марія Лапенкова, Андрій Равіль Байхазін, Юлія Балуда, Наталія Головко (Міта), Ольга Адам, Ірина Федоренко СЕМІРА , Євген Сосновський, Яна Янк, Ірина Акімова, Оля Рондяк, Юлія Кисельова, Наталія Тесленко, Олена Сидорова, Лана Кауфман, Уляна Федоряченко, Юлія Мархель. Сусанна Мікла, Олена Надожкіна, Фотопроект Mipl, UArt Gallery.

В експозиції дитячі малюнки: Донбас, Херсон, Бородянка, Одеса, Миколаїв, Київ, також представляємо проект «МАЛЮЄМО МИР» Дитяча художня школа Херсонської міської ради.

Каталог (розробляється) https://www.canva.com/design/DAFaw6yrb4U/moRhJCtG8nD6jB1JWBfLyw/view?utm_conte nt=DAFaw6yrb4U&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutt

Захід відбувається за підтримки муніципалітету 6 Мілана, Посольства України в Італії.

ВІТАУКР – асоціація проти насильства, яка співпрацює з фондами та асоціаціями для гуманітарних програм, зокрема допомоги матерям і дітям.

Let’s do it Italy та Let’s Do It Ukraine – є частинами міжнародного руху Let’s Do It World, який об’єднує понад 191 країну світу. З початком війни обидві організації активізували низку проєктів з гуманітарної підтримки українського населення. Вони беруть активну участь в організації проєкту УКРАЇНСЬКЕ МИСТЕЦТВО В ІТАЛІЇ.

З 1960 року «Terre des Hommes» займає передову позицію щодо захисту дітей у всьому світі від насильства, жорстокого поводження та експлуатації, а також для забезпечення школи, неформальної освіти, медичного обслуговування та харчування для кожної дитини. Наразі Terre des Hommes представлена у 22 країнах із понад 140 проєктами на користь дітей. Фонд Terre des Hommes Italia є частиною Міжнародної федерації Terre des Hommes, працює в партнерстві з Генеральним директоратом ЄС з питань охорони здоров’я та акредитований Європейським Союзом, ООН, USAID та Міністерством закордонних справ Італії – Італійським агентством з міжнародного співробітництва ( AICS ).

Для інформації: www.terredeshommes.it

Anna Bianchi Ufficio Stampa

Terre des Hommes Italia
tel. +39 0228970418 int.131

cel. +39 3341691927
via Matteo Maria Boiardo, 6 – 20127 Milano www.terredeshommes.it

President VITAUKR association Helen Yampolskaya

+393923387888
E-mail: vitaukritalia@gmail.com