Молодь України рятує довкілля від екоциду: “ЕкоПакт” до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища

30 травня 2023 року о 16:45 відбудеться презентація та офіційне підписання “ЕкоПакту” між установами та організаціями в Україні. Цей документ було ініційовано ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МОЛОДІЖНИЙ РУХ «ЛЕЦ ДУ ІТ ЮКРЕЙН» з метою збереження довкілля та  подолання наслідків екоциду в Україні на екосистему Землі.  “Кожна організація, установа та громадянин можуть зробити свій внесок для відновлення […]

30 травня 2023 року о 16:45 відбудеться презентація та офіційне підписання “ЕкоПакту” між установами та організаціями в Україні. Цей документ було ініційовано ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МОЛОДІЖНИЙ РУХ «ЛЕЦ ДУ ІТ ЮКРЕЙН» з метою збереження довкілля та  подолання наслідків екоциду в Україні на екосистему Землі. 

“Кожна організація, установа та громадянин можуть зробити свій внесок для відновлення балансу в екосистемі нашої планети. Ми всі повинні об’єднатися і вже зараз впроваджувати сучасні екологічні стандарти у своє життя, та діяльність наших організацій, щоб після закінчення війни Україна була розвиненою, енергоефективною, екологічною, безпечною країною. Саме такою ми маємо передати її наступним поколінням.” – наголосила лідерка Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» Юлія Мархель.  

Починаючи з 24 лютого 2022 року довкілля України і світу, піддається численним проявам екоциду: забруднення водної системи, грунтів, повітря; горіння лісів; знищення інших природних об’єктів; накопичення величезної кількості відходів внаслідок бойових дій та обстрілів. Документ створений з метою збереження довкілля України і світу, зменшення наслідків війни на екосистему цілої Землі, адже довкілля не має кордонів. Вплив екоциду відчуватимуть по всій планеті, як на суші, так і у воді. Якщо ми хочемо забезпечити своє право на безпечне життя в середовищі, яке підтримує наш добробут, то наш обов’язок поважати все живе на планеті, не шкодити тваринам і захищати природні екосистеми. Підписання “ЕкоПакту” зобов’язує організації-учасники перейти на більш екологічний спосіб життя, створювати екосередовища, активно працювати з молоддю у напрямку збереження довкілля тощо. 

До участі в прес-конференції запрошено представників профільних Міністерств, установ, громадських організацій, молодіжних та студентських рад, молодіжних центрів.  

 Дата: 30.05.2023

Час: 16:45 

Адреса: Хрещатик, 2 (Український кризовий медіа-центр) 

Акредитація за телефоном: Анастасія Кошуба, тел. 066 444 51 43

 

Додатково: 

Починаючи з 24 лютого 2022 року довкілля України та світу, піддається численним проявам екоциду: забруднення водної системи, грунтів, повітря; горіння лісів та знищення інших природних об’єктів; накопичення величезної кількості відходів внаслідок бойових дій та обстрілів. 

Російська армія скоїла понад 2 400 екологічних злочинів на території України та завдала нашому довкіллю збитків на суму понад 1900 млрд гривень.

Дії ворожої техніки та її знищення спричинило 51 756  тонн викидів в атмосферу, а лісові пожежі, горіння нафтопродуктів та загоряння інших об’єктів призвели до потрапляння близько 50 млн тонн небезпечних газів у повітря. Загалом обсяг викидів парникових газів внаслідок російського вторгнення в Україну приблизно дорівнює річному обсягу викидів Болгарії. 

 Зруйнована техніка окупанта перетворилася на 478 432 тонн відходів, які продовжують виділяти небезпечні речовини та стають загрозою для довкілля та здоров’я мирного населення країни. А площина небезпечних відходів, які в умовах війни не вдається утилізовувати швидко та відповідно до стандартів, вже сягає 3 400 квадратних метрів.

Екологічно відповідально до Перемоги!

Детальніше в новинах на сайті letsdoitukraine.org

 

30 травня 2023

16:45 

Хрещатик, 2