День Волонтерства на пункті видачі гарячих обідів Let`s do it Ukraine SOS: як допомагати екологічно

Починаючи, з 29 травня 2023 року приміщення кухні однієї зі шкіл міста Харків перетворилося на благодійну кухню, де щодня готують обіди для людей, які постраждали від війни. 2 червня 2023 року у Харкові відбувся прес-тур до екологічно відповідального пункту приготування та видачі гарячих обідів “Добра кухня”. Кожен з учасників міг особисто стати волонтером Let`s do […]

Починаючи, з 29 травня 2023 року приміщення кухні однієї зі шкіл міста Харків перетворилося на благодійну кухню, де щодня готують обіди для людей, які постраждали від війни.

2 червня 2023 року у Харкові відбувся прес-тур до екологічно відповідального пункту приготування та видачі гарячих обідів “Добра кухня”. Кожен з учасників міг особисто стати волонтером Let`s do it Ukraine SOS та взяти участь у приготуванні, фасуванні, видачі  комплексних обідів, до яких входить суп, гарнір із м’ясом або рибою, хліб та чай. Ця кухня буде працювати цілий місяць в будні.

“Ми вдячні кожному, хто приєднався до приготування гарячих обідів на «Добрій кухні. Сьогодні гуманітарна криза в Україні, в тому числі й у Харкові, нікуди не зникла. Тому ми, волонтери об’єднуємо зусилля з соціально відповідальним бізнесом та міжнародним фондом PepsiCo Foundation, для підтримки цивільних громадян. Закликаємо усіх небайдужих українців робити добру справу –  долучайтеся до приготування їжі на благодійних кухнях та допомагайте волонтерам. Разом до Перемоги!” – зазначила координаторка міжнародного гуманітарного проєкту “Let`s do it Ukraine SOS” Юлія Мархель.

Приготовані обіди волонтери роздавали жителям Індустріального району, які постраждали від війни, а далі сформували порції в екопакуванні та відвезли гарячі обіди до села Руська Лозова та найбільш постраждалого району Харкова – Північна Салтівка. Таким чином поєднуючи гуманітарну допомогу із екологічно відповідальним життям. До видачі гарячих обідів разом із волонтерами приєдналася співачка Tayana.

“Як одна з найбільших в Україні компаній з виробництва продуктів харчування та напоїв, PepsiCo підтримує такі важливі ініціативи, як “Добра кухня”, адже ми прагнемо допомагати громадам, в яких працюємо, дбаючи про доступ до їжі тих, хто опинився у складній ситуації. Наш проєкт “Добра кухня” націлений допомогти 15 000 українцям у Харківському регіоні”– Аліна Матківська, керівниця відділу корпоративних комунікацій PepsiCo Україна.

Довідково

Благодійна кухня та пункт видачі будуть відкриті до 30 червня включно. За цей час волонтери планують роздати 15 800 гарячих обідів. Окрім цього, щотижня організовані мобільні бригади волонтерів призовозитимуть їжу тим, хто через стан здоров’я не може самостійно дістатися пункту видачі. Також 1 раз на тиждень їжа відвозитиметься у район Салтівка, який найбільше постраждав від обстрілів. 

Проєкт відбувається за підтримки PepsiCo Foundation в рамках міжнародної програми харчової безпеки “Food for Good”.

Processed with VSCO with fp4 preset

Деталі в новинах на сайті letsdoitukraine.org та в соціальних мережах: 

www.facebook.com/letsdoitukraineeco ; www.instagram.com/letsdoitukraine/  

Разом до Перемоги!

Контактна особа для представників медіа: Анастасія Кошуба, тел. 066 444 51 43