Міжнародна акція River Cleanup: 10 хвилин прибирання біля водойм

Лише 10 хвилин вашого часу дозволять зробити водойми України чистішими! Три роки поспіль 7 червня люди з різних куточків світу об’єднуються заради спільного очищення річок. У 2019 році кількість учасників склала 40 000 людей вздовж 10 річок Європи та Азії. Чому це так актуально зараз? Щорічно в океан потрапляють 8 000 000 000 кілограмів сміття! […]

Лише 10 хвилин вашого часу дозволять зробити водойми України чистішими! Три роки поспіль 7 червня люди з різних куточків світу об’єднуються заради спільного очищення річок. У 2019 році кількість учасників склала 40 000 людей вздовж 10 річок Європи та Азії. Чому це так актуально зараз?

Щорічно в океан потрапляють 8 000 000 000 кілограмів сміття! 80% надходить з річок. Через коронавірус кількість пластику в обігу збільшилася. Відходи, сміттєзвалища поблизу призводить до забруднення та розвитку інфекцій, а також до загибелі водних жителів

Настав час для дій! Прибрати водойму можна самотужки. Для цього знадобляться маска, рукавички та сміттєвий мішок. Якщо маєте сачок, то він точно стане в пригоді біля берега, оскільки дозволить позбавитися від дрібного сміття на поверхні.

Не підбирайте гострих чи небезпечних предметів. Викиньте зібране сміття в спеціально відведене місце або громадський контейнер. За можливості посортуйте і вторинну сировину здайде на переробку.

Пропонуємо долучитися родиною до Міжнародної акції River Cleanup, дотримуючись правил техніки безпеки та карантинних обмежень.

Надихайте інших результатами вашої роботи в соціальних мережах. Відмічайте фото чи відео на Instagram @letsdoitukraine, @rivercleanup та користуйтеся хештегами #letsdoitukraine, #rivercleanup або на Facebook @letsditukraineeco, @rivercleanuporg, щоб стати прикладом для інших. Додавайте ваше прибирання на rivercleanup.org.

Прибирайте локально, святкуйте глобально.