VI Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку вперше дистанційно об’єднав Україну

24 залучені області, 27 прямих відео трансляцій, 2950 хвилин онлайн, 500 спікерів – це все стало можливим завдяки дистанційному проведенню масштабного VI Всеукраїнського форуму взаємодії та розвитку. Уже шостий рік поспіль за підтримки Міністерства молоді та спорту України Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» об’єднав громаду, владу, бізнес, заклади освіти та засоби масової інформації, […]

24 залучені області, 27 прямих відео трансляцій, 2950 хвилин онлайн, 500 спікерів – це все стало можливим завдяки дистанційному проведенню масштабного VI Всеукраїнського форуму взаємодії та розвитку. Уже шостий рік поспіль за підтримки Міністерства молоді та спорту України Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» об’єднав громаду, владу, бізнес, заклади освіти та засоби масової інформації, щоб привернути увагу до сталого розвитку,  соціальної активності в регіонах та об’єднати зусилля для ефективного розвитку молодіжної, соціальної  політики, волонтерського руху  та корпоративної соціальної відповідальності.

Прямі трансляції з кожного регіону відбувалися з 20  травня по 5 червня 2020 року. Учасники презентували кращі регіональні, всеукраїнські та міжнародні ініціативи на 2020 рік, адаптовані під сучасні реалії карантинних обмежень, заручниками яких став увесь Світ. Серед спікерів на заході були присутні Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, Перший заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України Олександр Ярема, президент міжнародного руху Let’s Do It World Хейді Солба та заслужена артистка України, Амбасадор Всеукраїнського молодіжного руху Let’s do it Ukraine Наталка Карпа. Записи трансляцій розміщені на сторінці www.facebook.com/letsdoitukraineeco.

«Форум відкрив двері для всіх! Роками він проводився з метою залучення молоді до волонтерської  діяльності, пошуку оптимальних рішень щодо створення дієвого практичного механізму взаємодії органів державної влади, бізнесу та громадськості у реалізації суспільно значущих проєктів, розвитку волонтерського руху та обміну досвідом щодо кращих практик, залучення волонтерів до вирішення локальних соціальних питань, розвитку корпоративної соціальної відповідальності. Україна починається з кожного», – Юлія Мархель, президент Let’s do it Ukraine.

Вперше за свою історію Форум був проведений відкрито для усіх дистанційно в 24 областях. Під час заходу в форматі короткої доповіді учасники змогли представити свої плани на 2020 рік, адаптовані під сучасні реалії карантинних обмежень, заручниками яких став увесь Світ, а також обмінятися контактами, налагодити оперативну взаємодію.

У заключний день форуму Вадим Гутцайт, Міністр молоді і спорту України, звернувся до учасників, у відео він висловив подяку Всеукраїнському молодіжному рухові за ініціативу, а також закликав до подальшого розвитку.

«Завдяки таким заходам ми об’єднуємо молодь України у прагненні зміцнювати нашу державу. Адже така платформа дає можливість юнацтву зі всіх точок нашої Батьківщини збиратися разом заради розвитку країни. Разом ми зможемо підвищити рівень громадської активності молоді у суспільному житті, якщо зробимо це, у першу чергу, цікаво. Бажаю всім успіхів, нових корисних знайомств та великих звершень у подальшому. Давайте розвивати нашу країну разом. Бо переконаний, що наша молодь – це наше майбутнє», – прокоментував Вадим Гутцайт.

Під час реєстрації між учасниками було проведено опитування. За його результатами, 36% респондентів склав громадський сектор, 33% – заклади освіти, 24% – органи державної влади та місцевого самоврядування, серед інших – ЗМІ, бізнес та донорські організації. Учасники зазначили різні ролі проєктів: 48% переважно беруть участь в ролі учасників, 23% – у ролі організаторів, 20% – волонтери, 9% майже порівно розділили спікери та партнери. Зареєстровані найбільше зацікавлені такими напрямками: міжнародна політика (58%), екологія (47%), освіта (48%), культура і мистецтво (39%). Дані опитування показали, що 80% готові взяти участь у наймасштабнішому прибиранні планети 19 вересня 2020 року.

Загальне охоплення трансляцій в мережі Facebook склало 167 660 осіб. І це тільки початок. Наступного року Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» планує залучити ще більшу кількість осіб заради спільного об’єднання зусиль на шляху до розвитку України.