МІЖНАРОДНИЙ ЧЕЛЕНДЖ КАРТОГРАФУВАННЯ СМІТТЯ

Криза COVID-19 показала нам необхідність використання нових інструментів та нових ідей щодо того, як залучати громадян та продовжувати займатися нашою справою, навіть попри неможливість організації масових прибирань. Картографування звалищ набирає обертів по всьому світу! Як ми всі знаємо, управління відходами є глобальною проблемою людства. Використання інноваційних технологій є вирішальною частиною розв’язання проблем моніторингу та прогресу […]

Криза COVID-19 показала нам необхідність використання нових інструментів та нових ідей щодо того, як
залучати громадян та продовжувати займатися нашою справою, навіть попри неможливість організації масових прибирань.
Картографування звалищ набирає обертів по всьому світу! ? Як ми всі знаємо, управління відходами є глобальною проблемою людства. Використання інноваційних технологій є вирішальною частиною розв’язання проблем моніторингу та прогресу очищення забруднених територій.
Вимірюючи наш вплив, ми можемо показати партнерам, ЗМІ та всьому світу, що ми
інноваційні, ефективні та прагнемо до широких системних змін, а ще допомогти еко активістам спланувати прибирання або самим очистити знайдену забруднену територію.

?Ставте відмітки про сміття.
Ви теж можете взяти участь в підготовці до Всесвітнього Дня прибирання, скориставшись додатком TrashOut.

Навіщо ж потрібно картографування звалищ:
* Привернути увагу ЗМІ, партнерів і громадян.
* Підвищити обізнаність людей і відкрити очі на проблему відходів.
* Викликати зацікавленість уряду.
* Залучити волонтерів.
* Розрахувати необхідні ресурси: мішки, рукавички, інвентар, транспорт.
* Оцінити кількість людей, необхідних для збирання.

Як це зробити? ?
Встановити додаток TrashOut, сфотографувати смітник, вказати розмір і тип. Додаток сам прив’яже координати.

Разом ми вже відмітили 55 000 сміттєвих точок в додатку. Наша мета — максимально оновити та очистити їх.
Змагання з картографування відбудуться до 4 жовтня. Міжнародні результати будуть оголошуватися кожні 2 тижні, на сторінках Facebook TrashOut Fanpage та World Cleanup Day 2020.
Переможець у кожній з трьох категорій отримає один квиток та покриття витрат на проїзд для однієї людини на нашу щорічну Всесвітню конференцію «Let’s Do It World» та сертифікат переможця, що вручається під час конференції. В Україні підсумки підбивати будемо 15 жовтня: нагородимо сертифікатами та подарунками найактивніших учасників та організаторів.

І категорія. НАЙАКТИВНІШИЙ МАПЕР (картографувальник).
Приз за найкраще картографування надійде в країну, яка позначить найбільшу кількість нових точок забруднених територій сміттям протягом всієї кампанії з 1 липня по 4 жовтня 2020 року.

ІІ категорія. НАЙКРАЩИЙ КЕРІВНИК КАРТОГРАФУВАННЯ.
Для цього призу ми відстежуємо, скільки вже існує відміток забруднених територій. Тоді ми будемо контролювати, скільки їх було оновлено в додатку за період проєкту і покажемо нову картину забруднення територій. Це прекрасна можливість краще зрозуміти, як змінюється ситуація з відходами у нашій країні.

ІІІ категорія. НАЙКРАЩИЙ ВОЛОНТЕР З ОЧИЩЕННЯ ЗАБРУДНЕНИХ ТЕРИТОРІЙ.
Всі ми працюємо над чистотою навколишнього середовища. Ось чому ми дамо вам два тижні після WCD
2020 року, щоб оновити всі сміттєві точки, які ви очистили під час Всесвітнього прибирання. Для цієї премії ми порівняємо відсоток “очищених” звітів за тиждень до WCD з відсотком “очищених”
звітів через два тижні після WCD.

КАРТОГРАФУЙТЕ РАЗОМ з TrashOut та Let’s do it Ukraine. Дізнавайтесь більше в новинах на сайті letsdoitukraine.org та соціальних мережах www.facebook.com/letsdoitukraineeco www.instagram.com/letsdoitukraine #worldcleanupday #trashtag #letsdoitukraine #letsdoitworld
#зробимоукраїнучистоюразом