Ресторатори Кропивницького навчались еко лайфхакам

Сьогодні, 6 серпня, у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбувся тренінг на тему: «Відповідальне ведення ресторанного бізнесу. Еко лайфхаки для рестораторів». Організатором тренінгу виступив Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Кропивницького, що діє при Кіровоградській РТПП у рамках ініціативи EU4Business. Фінансову підтримку надав Німецький Федеральний Закордонний Офіс. У тренінгові взяли участь керівники відомих у Кропивницькому ресторанів, кав’ярень […]

Сьогодні, 6 серпня, у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбувся тренінг на тему: «Відповідальне ведення ресторанного бізнесу. Еко лайфхаки для рестораторів».
Організатором тренінгу виступив Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Кропивницького, що діє при Кіровоградській РТПП у рамках ініціативи EU4Business. Фінансову підтримку надав Німецький Федеральний Закордонний Офіс.


У тренінгові взяли участь керівники відомих у Кропивницькому ресторанів, кав’ярень та піцерій «Парадіз», Scorini Сімейна КропивницькийАвокадо-кейтерингPub Drova, «Аркада», «Ваніль», представники Клуб рестораторів Кропивницького та ГО «Ресторанна гільдія».
Учасників привітала керівник Центру інформаційної підтримки бізнесу Надія Пшенична, яка повідомила, що головним завданням установи є підтримка місцевого бізнесу, насамперед інформаційна. Вона наголосила, що експерти Центру та торгово-промислової палати готові надавати місцевим рестораторам всебічну допомогу, у тому числі послуги внутрішнього аудиту ресторанних закладів. А вже восени планується провести блок тренінгів з підготовки ресторанного бізнесу до державних перевірок.

Проводила тренінг обласний координатор молодіжного руху Let’s do it, Ukraine, представниця руху School Recycling World у Кіровоградській області, експерт з питань Угоди про Асоціацію України з ЄС Євгенія Ткаченко.

«Екологічна переорієнтація ресторану не просте завдання. Але велику справу можна розпочати із маленького кроку – відмови від пластикових трубочок для коктейлів. Миттєве естетичне задоволення від кольорової прикраси є занадто дорогим для екології планети», – зазначила Євгенія, розпочинаючи заняття.

Під час тренінгу власникам та представникам ресторанного бізнесу запропонували додати в процеси ведення бізнесу моделі відповідального споживання, сформувати дієвий механізм сортування відходів, розробити новації для інформаційних та рекламних кампаній закладів.

Учасники дізналися про основні принципи Zero waste для ресторанного бізнесу, можливості сортування відходів у закладі, вітчизняні проекти з охорони навколишнього природнього середовища, з якими можуть співпрацювати ресторатори, на прикладі кращих європейських практик навчалися використовувати екологічні тренди у власному закладі.
За підсумками навчання учасники тренінгу склали екологічну стратегію для власного закладу.