«Ми не підтримуємо жодну партію чи кандидата» – координатор Всесвітнього дня прибирання в Україні Юлія Мархель нагадала про аполітичність та арелігійність

В інформаційному просторі почастішали випадки використання кандидатами та партіями логотипу Let’s do it Ukraine та Всесвітнього дня прибирання у передвиборчих кампаніях. Політикою міжнародного руху Let’s Do It World це категорично не допускається, що підтверджує Статут організації. Рух об’єднує громадян з різними політичними та релігійними вподобаннями у 24 регіонах України та 180 країнах світу, діє з […]

В інформаційному просторі почастішали випадки використання кандидатами та партіями логотипу Let’s do it Ukraine та Всесвітнього дня прибирання у передвиборчих кампаніях.
Політикою міжнародного руху Let’s Do It World це категорично не допускається, що підтверджує Статут організації.
Рух об’єднує громадян з різними політичними та релігійними вподобаннями у 24 регіонах України та 180 країнах світу, діє з метою формування Еко культури, відповідального споживання, правильного поводження з відходами серед громадян та зменшення несанкціонованих сміттєзвалищ.

Ми твердо заявляємо, що залишаємося аполітичними та арелігійними й за жодних обставин не будемо підтримувати жодну партію чи релігію та її окремих представників.

Закликаємо учасників політичних процесів дотримуватись політичної коректності та утримуватись від інформаційних кампаній та активностей, не пов’язуючи свою агітаційну роботу з Всесвітнім днем прибирання по всій території України.

“Закликаємо всіх приєднуватись, показувати свою персональну екологічну відповідальність та активну громадянську позицію. Без прапорів та символіки об’єднати зусилля під час наймасштабнішого прибирання країни. Вдягати маску та дотримуватись соціальної дистанції, а зібране сміття доносити до сміттєвого бака. Хай небо буде мирним, а Україна чистою!” – Юлія Мархель, президент Let’s do it Ukraine, координатор Всесвітнього дня прибирання в Україні.

Просимо не використовувати логотип організації на сторінках, друкованих та цифрових матеріалах у власних цілях без згоди організації. Не поєднувати політичні та релігійні кампанії із Всесвітнім днем прибирання. Такі дії ведуть до порушення Закону України «Про авторське право і суміжні права», оскільки логотипи належать до об’єктів інтелектуальної власності.

Цього року акція Всесвітнього дня прибирання відбудеться із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції. У зв’язку з цим, Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» пропонує три форми участі:
• Індивідуальні прибирання. Прибирання з друзями або родиною може стати оригінальною формою дозвілля. А для мотивації – перетворіть його на змагання. Обирайте забруднене місце й сміливо вирушайте вперед. Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого баку. За можливості – відсортувати зібране і здати в найближчий пункт приймання вторинної сировини. Збиратися в групи можна, але кількість учасників має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції. Закликаємо учасників робити фото на локаціях до і після прибирання та відмічати організаторів у соціальних мережах #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday, щоб бути прикладом для інших. Результати своїх прибирань фіксуйте на сайті letsdoitukraine.org.
• Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.
• Картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток «TrashOut» та відмічайте забруднені й очищені території.

Організатор акції Всесвітній день прибирання “World Cleanup Day” в Україні – Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки Міністерств та відомств, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа та активних громадян.

Інструкції, новини та контакти на сайті letsdoitukraine.org

Зробимо Україну чистою разом!

 

Інформаційна довідка
«Let’s Do It Ukraine» – це Всеукраїнський молодіжний рух, який протягом 5-ти років активно діє у 24 областях України завдяки активістам, органам місцевого самоврядування, бізнесу та медіа. Проєктна діяльність організації вже об’єднала понад 2,5 млн учасників у всеукраїнських та локальних проєктах: «Зробимо Україну чистою разом», «Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку», Всеукраїнський екологічний фестиваль «ЧистоFest» та інших. Організація є частиною міжнародного руху «Let’s Do It World», який об’єднує 180 країн та понад 20 мільйонів учасників для того, щоб піклуватися про екологію та чистоту нашої планети.
У Всесвітньому дні прибирання беруть участь громадяни України, комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, зірки та лідери громадської думки. У 2015 р. до акції долучилося понад 500 000 учасників у 24 областях на 2832 локаціях. У 2017 році ГО “Let’s do it Ukraine” об’єднали понад 1 100 000 учасників та 4760 локацій по всій території країни. У 2018 році до прибирання в Україні долучилася Президент Естонії – Керсти Кальюлайд.
Міжнародна громадська організація «Let’s Do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього середовища.