VIІ Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку об’єднав кращі ініціативи країни

Цього року VIІ Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку зібрав на своїх платформах кращі ініціативи країни, об’єднав кращих активістів, практиків, керівників.  Уже сьомий рік поспіль за підтримки Міністерства молоді та спорту України Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» об’єднав громаду, владу, бізнес, заклади освіти та засоби масової інформації, щоб привернути увагу до сталого розвитку,  соціальної […]

Цього року VIІ Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку зібрав на своїх платформах кращі ініціативи країни, об’єднав кращих активістів, практиків, керівників. 

Уже сьомий рік поспіль за підтримки Міністерства молоді та спорту України Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» об’єднав громаду, владу, бізнес, заклади освіти та засоби масової інформації, щоб привернути увагу до сталого розвитку,  соціальної активності в регіонах та об’єднати зусилля для ефективного розвитку молодіжної, соціальної  політики, волонтерського руху  та корпоративної соціальної відповідальності. Цього року подію підтримали також Всеукраїнський молодіжний центр, Національна молодіжна рада України.

«Форум розвивається та б’є рекорди: 140 тис охопленої аудиторії та 53 тис переглядів. Серед учасників є постійно нові обличчя, а є ті, що брали участь 7 років поспіль. Цього року вдалося зібрати 600 спікерів, серед яких активісти, представники ОТГ, районних адміністрацій, ЗМІ. Ми всі разом докладаємо зусиль, аби прямувати до сталого розвитку, активізації громадян та розвитку нашої країни», – прокоментувала Президент Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» Юлія Мархель.

Прямі трансляції з кожного регіону відбувалися з 16 березня по 30 квітня. Учасники презентували кращі регіональні, всеукраїнські та міжнародні ініціативи на 2021 рік, адаптовані під сучасні реалії карантинних обмежень.

Серед спікерів на заході були присутні державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема, президент міжнародного руху «Let’s Do It World» Хейді Солба, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко.

Державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема у своєму виступові підняв питання співпраці та дискусій: «Співпраця органів державної влади та органів громадського самоврядування не просто можлива – вона необхідна. Від громади до міжнародного рівня. Цьому сприяють подібні заходи. У Секретаріаті Кабінету Міністрів ми маємо кілька платформ, ініціатив, до яких закликаємо долучатися представників громадянського суспільства для того, щоб ми могли рухатися вперед разом. Серед них План дій до Національної стратегії зі сприяння розвитку громадянського суспільства, ініціатива «Відкритий уряд». Форум допомогає брати кращий досвід й імплементувати у своїй діяльності. Я сподіваюся, що в результаті дискусій на регіональному та національному рівнях ми отримаємо багато кращих практик для змін на краще»

Форум був проведений відкрито для усіх дистанційно в 24 областях. Під час заходу в форматі короткої доповіді учасники змогли представити свої плани на 2021 рік, обмінятися контактами, налагодити оперативну взаємодію.

«Ми все більше як нація Української Держави усвідомлюємо, що без співпраці та інклюзії неможливий подальший розвиток. Вперше в історії МЗС ми розробили дві ключові стратегії: комунікаційну і публічної дипломатії. Перша вибудовує комунікацію всередині системи МЗС, де ключовою цінністю є комунікація та відкритість нашої діяльності. Стратегія публічної дипломатії спрямована на формування позитивного іміджу України за кордоном, і тут ми плануємо активно залучати молодь та громадський сектор до проєктів з її реалізації. Водночас ми працюємо над запуском Студентської ради при МЗС, яка має стати конкретним механізмом залучення молоді до діяльності Міністерства», — прокоментувала перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко зазначила, що однією з цілей молодіжних програм і стратегії розвитку молодіжної політики до 2030 року в Україні є утворення майданчику, платформи взаємодії молоді, співпраці з інститутом громадянського суспільства та співпраці з громадським суспільством.

«Міністерство молоді та спорту України спільно з інститутом громадянського суспільства, спільно з активною участю молоді по всій країні розробили програму розвитку державної молодіжної політики, одним із головним інструментів якої є розвиток молодіжних структур, молодіжної роботи, кращих практик. Міністерство молоді та спорту завжди готове до відкритого діалогу в напрацюванні програмних документів, у напрацюванні масштабних проєктів для реалізації і самореалізації розвитку молодих людей в Україні», – прокоментувала пані Марина.

Записи трансляцій розміщені на сторінці www.facebook.com/letsdoitukraineeco.

Команда Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» дякує всім спікерам за участь у Форумі, за обмін досвідом та підготовку якісних, мотивуючих виступів та партнерам за підтримку заходу. Бажаємо вам наснаги для втілення всіх планів та проєктів у 2021 році. До скорих зустрічей!