Робоча зустріч проєкту «Чисті пляжі разом» зібрала експертів з регіонів

13 квітня відбулася робоча зустріч по стратегії реалізації проєкту «Чисті пляжі разом! 2021-2023». Експерти з різних регіонів України обговорили проблеми, ризики та шукали можливі рішення для виведення пляжів на рівень, відповідний світовим екологічним стандартам. Присутні працювали в окремих робочих групах, які потім об’єнували свої рішення. Це допомогло розглянути проблему з різних перспектив та з різної […]

13 квітня відбулася робоча зустріч по стратегії реалізації проєкту «Чисті пляжі разом! 2021-2023». Експерти з різних регіонів України обговорили проблеми, ризики та шукали можливі рішення для виведення пляжів на рівень, відповідний світовим екологічним стандартам. Присутні працювали в окремих робочих групах, які потім об’єнували свої рішення. Це допомогло розглянути проблему з різних перспектив та з різної географії.

Серед присутніх представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, зелених рад, агенцій розвитку, профільних громадських організацій, науковці, дослідники. Фасилітатором зустрічі стала Старовойтова Анжела, тренерка з комунікацій, ведуча стратегічних зустрічей. У межах заходу відбулася презентація, обговорення та презентація напрацювань.

Амбітна ціль проєкту «Чисті пляжі разом!» — за три роки сформувати універсальну дорожню мапу для сталого розвитку пляжних територій по всій України, активізувати покоління стійкої екосвідомої громади. Проєкт наповнений великою кількістю екологічних та молодіжних ініціатив: робочі групи експертів, моніторинг, інформаційна кампанія, превентивні заходи, фестивалі, тренінги, табори, форуми, формування екопатрульних бригад, та інші активності, що допоможуть українцям спільно пройти шлях для досягнення вищих екостандартів. Довготривала співпраця експертів, громадськості, медіа, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, соціально відповідального бізнесу сприяють виведенню проєкту на національний рівень.

Старт проєкту запланований на 26 травня 2021 року. Більше деталей дізнавайтесь у новинах на сайті letsdoitukraine.org. 

Проєкт створено Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it Ukraine» за підтримки компанії PepsiСo Україна, PepsiСo Foundation з метою формування культури правильного поводження з відходами в Україні.