Зірки прибрали столицю до 30-ї річниці Незалежності України та оголосили про старт підготовки найбільшої соціальної акції року

18 серпня до 30-ї річниці Незалежності України співаки, актори, лідери думок, блогери, журналісти зібралися на екопікнік з толокою задля глобальної спільної цілі – зробити Україною чистою разом. Подія ініціювала офіційний запуск підготовки до Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» в Україні у 2021 році, яка відбудеться вже за місяць 18 вересня о 10:00 […]

18 серпня до 30-ї річниці Незалежності України співаки, актори, лідери думок, блогери, журналісти зібралися на екопікнік з толокою задля глобальної спільної цілі – зробити Україною чистою разом. Подія ініціювала офіційний запуск підготовки до Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» в Україні у 2021 році, яка відбудеться вже за місяць 18 вересня о 10:00 разом зі 180 країнами Світу.

Своїм прикладом селебриті мотивували тисячі українців ставати на шлях екологічних змін і приєднуватися до історичної акції.

«Разом з нашими зірковими гостями ми оголосили офіційний старт підготовки до Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання. Подія охопить усі 24 області України, сотні населених пунктів, містечок та сіл. Цього року ми націлені зробити більше! Додавайте Всесвітній день прибирання до свого календарного плану, діліться новиною в соціальних мережах, слідкуйте за новинами на сайті letsdoitukraine.org, розпочинайте зміни вже сьогодні», – коментує Президентка Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» Юлія Мархель.

Захід відвідали Маша Краш, блогери Top Team House, Нікіта Вакулюк, актори Ірина Мак та Макар Тихомиров, Максим Гордєєв, Альона Карась, Маргарита Січкар, Катерина Нікітіна, Ольга Жуковцова, співачка Riri, Владислав Грезев, Євгенія Скарлет, Володимир Осник, Єва Кляцкіна, Катерина Нікітіна, Віктор Висоцький, Юрій Кляцкін, Неля Жованік, Мар’яна Чікало, Ігор Федчиняк, Dj Keeso та інші. 

Зіркові гості прибирали сміття, сортували знайдене, спілкувалися, обмінювалися мотивацією один з одним та з підписниками в соціальних мережах, ділилися коментарями з медіа, фотографувалися. Після толоки в Гідропарку на території міського екопростору  Шпаківня волонтери Let’s do it Ukraine організували екопікнік  та тренінг з відповідального споживання земних ресурсів.

Цього року акція Всесвітнього дня прибирання відбудеться із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Організатори закликають брати з собою на локацію засоби індивідуального захисту, рукавички, пакети та дотримуватися соціальної дистанції. Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» пропонує такі форми участі в акції: колективний, сімейний, індивідуальний, цифрове очищення гаджетів, картографування в мобільному додаткові «EcoHike». Під час групового прибирання кількість учасників має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції.

Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого бака. За можливості, відсортувати зібране й здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини. Учасників закликають робити фото на локаціях до і після прибирання та відмічати організаторів у соціальних мережах #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday, щоб бути прикладом для інших. Результати прибирань фіксуйте на сайті letsdoitukraine.org.

Організатор в Україні – Всеукраїнський молодіжний рух “Let’s do it Ukraine” за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України,  Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства соціальної політики України, Обласних державних адміністрацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Спільно з Міжнародним рухом School Recycling World, Українським державним центром позашкільної освіти, Національним еколого-натуралістичний центром, Всеукраїнською асоціацією громад, Всеукраїнським молодіжним центром, Національною молодіжною радою України, громадськими організаціями, молодіжними рухами. Партнери акції: компанія PepsiCo Україна, корпорація Біосфера, логістичний партнер компанія “Нова пошта” та інші корпоративно соціально відповідальні бізнеси.

Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» відбувається вчетверте одночасно в 180 країнах та об’єднає понад 50 млн учасників. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активною учасницею стала Президент Естонії. Минулого року до акції приєдналися Президенти ряду країн, а також князь Монако Альберт II та крон принцеса Швеції Вікторія, активістка Грета Тунберг. У 2017 році «Let’s do it Ukraine» об’єднали понад 1 100 000 учасників.  Минулого року 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття.

Деталі на сайті letsdoitukriane.org.

Команда Всеукраїнського молодіжного руху “Let’s do it Ukraine” дякує усім зірковим гостям, медіапартнерам та волонтерам заходу за їх екологічну активність та відповідальність. Спільними зусиллями ми здатні швидко досягти глобальних цілей. Зробимо Україну чистою разом!

Акредитація преси за телефоном 095 86 33 988 – Анна, менеджер зовнішніх комунікацій.

Автор фото – Сергій Скибун.

 

Інформаційна довідка:

«Let’s Do It Ukraine» – це Всеукраїнський молодіжний рух, який протягом 5-ти років активно діє в 24 областях України завдяки активістам, органам місцевого самоврядування, бізнесу та медіа. Проєктна діяльність організації вже об’єднала понад 2,5  млн учасників у всеукраїнських та локальних проєктах: «Зробимо Україну чистою разом»«Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку», Національна мапа пунктів приймання вторинної сировини, Всеукраїнський проєкт «Чисті пляжі разом!» та інших. Організація є частиною міжнародного руху «Let’s Do It World», який об’єднує 180 країн та понад 50 мільйонів учасників для того, щоб піклуватися про екологію та чистоту нашої планети. 

У Всесвітньому дні прибирання беруть участь громадяни України, комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, зірки та лідери громадської думки. У 2015 р. до акції долучилося понад 500 000 учасників у 24 областях на 2832 локаціях. У 2017 році ГО «Let’s do it Ukraine» об’єднали понад 1 100 000 учасників та 4760 локацій по всій території країни. У 2018 році до прибирання в Україні долучилася Президент Естонії – Керсти Кальюлайд.

Міжнародна громадська організація «Let’s Do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього середовища. У 2018 році організацію «Let’s Do It World» нагороджено премією Громадянина Європи від Європейського парламенту.