Конференція “Чисті пляжі – чиста вода!”

2 жовтня в Києві відбудеться конференція одного з найбільших екологічних проєктів 2021-2023 років, що об’єднав українців навколо спільної великої справи – виведення пляжів України на рівень, відповідний світовим екологічним стандартам. 2 жовтня 2021 року в приміщенні Всеукраїнського молодіжного центру відбудеться Всеукраїнська конференція «Чисті пляжі – чиста вода!» за участі представників стратегічних пляжів, що презентують свої […]

2 жовтня в Києві відбудеться конференція одного з найбільших екологічних проєктів 2021-2023 років, що об’єднав українців навколо спільної великої справи – виведення пляжів України на рівень, відповідний світовим екологічним стандартам.

2 жовтня 2021 року в приміщенні Всеукраїнського молодіжного центру відбудеться Всеукраїнська конференція «Чисті пляжі – чиста вода!» за участі представників стратегічних пляжів, що презентують свої напрацювання за літо-осінь 2021 року. Також будуть презентовані напрацювання моніторингу та  соціологічного досліджень.

Конференція відбудеться з дотриманням карантинних норм та обмежень.

План заходу

Час Активність
10:00 Церемонія урочистого відкриття заходу. Загальне фото.
10:10 Вітальне слово поважних гостей.
10:40 Презентація напрацювань від національного координатора проєкту «Чисті пляжі разом!», стратегічний план розвитку. Юлія Мархель.
11:00 Презентація роботи від національного координатора з моніторингу проекту «Чисті пляжі разом!» Юлі Котельнікової.
11:10 Презентація роботи від національного координатора  з соціологічного дослідження проєкту «Чисті пляжі разом!» Анни Федченко.
11:20 Презентація напрацювань від координаторів фокусних пляжів (таймінг 5-7 хв). Анонс навчання ЧПР, анонс Форуму.
12:40 Підбиття підсумків, вручення подяк координаторам та партнерам. Загальне фото.
13:00 Вручення подяк, закриття заходу.

Реєстрація обов’язкова до 29 вересня 16:00 за посиланням https://forms.gle/YZAnLJeTwPT8m9gM7

Нагадаємо, що довготривалий Всеукраїнський проєкт «Чисті пляжі разом!» покликаний сформувати культуру чистоти, правильного поводження з відходами на пляжах та в зонах відпочинку. Проєкт наповнений великою кількістю екологічних активностей.

Протягом 2021-2023 років організатори допомагатимуть уникати накопичення сміття на пляжах та зонах відпочинку, об’єднувати зусилля громади та місцевих муніципалітетів, налагоджувати співпрацю. Програма сформована таким чином, що кожен рівноцінно зможе стати двигуном змін на краще, незалежно від того, відпочиватиме на морі, озері чи біля річок.

Організатор Всеукраїнського проєкту «Чисті пляжі разом!» – Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за сприяння Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки компанії  PepsiCo Україна, фінансової компанії “Океан”, ОДА, органів місцевого самоврядування, силами громадських активістів з метою визначення джерел забруднення пляжів, пошуку ефективних рішень їх подолання.

Програма проєкту розрахована на три роки та складається з трьох частин:

І етап. Екоекспедиції: формування волонтерських команд екопатрульних, їх навчання, моніторинг, соціологічні дослідження, толоки, стратегічні експертні зустрічі.

ІІ етап. Інформаційно-просвітницькі заходи: презентації, фестивалі, літні кінотеатри, інформаційні кампанії, тренінги, лекції, конференції, форуми, табори.

ІІІ етап. Розробка та реалізація дорожньої карти проєкту та її популяризація в громадах.

«Екоекспедиції – це важлива стартова платформа для реалізації проєкту, дослідження проблематики. Моніторинг допомагає визначити якісний та кількісний склад пляжного сміття, джерела його надходження. Для цього аналізують зібрану сировину та найдрібніші частинки. Толока дозволяє зібрати все сміття для аналізу, відсортувати та здати на вторинне перероблення. Соціологічне дослідження допомагає визначити рівень поінформованості населення про екологічні проблеми, ставлення до екологічної активності в регіоні. Ми проводимо його, аби зрозуміти, які кроки необхідно здійснити для формування культури чистоти та розвитку пляжної інфраструктури. Усі напрацювання ми передаємо залученим у проєкт науковцям для аналізу», – говорить Президентка Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» Юлія Мархель.

Команда Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» запрошує усіх координаторів та поважних гостей долучитися до конференції. Не забувайте брати з собою засоби індивідуального захисту та гарний настрій. До зустрічі на події.

Долучитися до проєкту може кожен. Деталі на сайті www.letsdoitukraine.org .