ОФІЦІЙНЕ ОГОЛОШЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ПРИБИРАННЯ В УКРАЇНІ

1 жовтня о 13:00 в інформаційній агенції Укрінформ відбудеться пресконференція на тему: «Офіційне оголошення результатів Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання в Україні» у Залі 1 за адресою вул. Б. Хмельницького, 8/16. Організатори: Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства закордонних […]

1 жовтня о 13:00 в інформаційній агенції Укрінформ відбудеться пресконференція на тему: «Офіційне оголошення результатів Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання в Україні» у Залі 1 за адресою вул. Б. Хмельницького, 8/16.

Організатори: Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства соціальної політики України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру, Всеукраїнського молодіжного центру, Обласних державних адміністрацій, Київської міської державної адміністрації,  органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Спільно з Міжнародним рухом «School Recycling World», Всеукраїнським молодіжним центром, Національною молодіжною радою України, Всеукраїнською асоціацією громад, громадськими організаціями, молодіжними рухами. Партнери акції: компанія PepsiCo Україна, корпорація «Біосфера», ТМ Braun, ЧЕЛА Україна, Лакталіс в Україні, логістичний партнер компанія «Нова пошта» та інші корпоративно соціально відповідальні бізнеси.

Учасники: Юлія Мархель – Президентка Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine», координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні; Марина Попатенко – Заступник Міністра молоді та спорту України; Олександр Краснолуцький  – Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України; Світлана Бут – Завідувачка відділом науково методичного забезпеченням УДЦПО; Матківська Аліна – керівниця відділу корпоративних комунікацій компанія PepsiCo Україна.

Модератор: Юлія Мархель – Президентка Всеукраїнського молодіжного руху Let’s do it Ukraine, координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні.

Коротко. Українці з 24 областей разом з мільйонами активістів 180 країн світу вийшли на найбільшу екологічну подію року – Міжнародну акцію Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Цього року акція тривала з 18 по 26 вересня з дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Громадяни долучилися під гаслом «Побачив? Прибери» на рекомендованих, індивідуальних та центральних локаціях. В усіх куточках України подію підтримали лідери думок, представники органів влади, Високоповажні Посли та представників посольств, зірки. 

Довідково. 

Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» покликана допомогти сформувати культуру чистоти, правильного поводження з відходами та зменшити негативний вплив на довкілля. Акція проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників. У прибиранні беруть участь громадяни України, комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, зірки та лідери громадської думки. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активною учасницею стала Президентка Естонії. У 2017 році «Let’s do it Ukraine» об’єднали понад 1 100 000 учасників. Минулого року 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття.

Акредитація представників ЗМІ: ldupresscenter@gmail.com або за телефоном 095 86 33 988 – Анна Ваглай, керівник пресцентру Всесвітнього дня прибирання в Україні. 

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV