ВІЛЬНА ЗЕМЛЯ УКРАЇНИ. ВЕНЕЦІЯ 2022

14 травня у Венеції відкрилася виставка UKRAINE TERRA LIBERA ВЕНЕЦІЯ 2022, яка може похвалитися найбагатшою колекцією українських творів в Італії на цей момент. Творчість і солідарність, краса і гуманітарна допомога переплітаються в найвідомішому місті мистецтва світу. Інтерактивна інавгурація з артперформансом гімнасток Ritmic Art ASD Verona за задумом виконавчого директора Олени Самойленко на площі Кампо Барнаба. […]

14 травня у Венеції відкрилася виставка UKRAINE TERRA LIBERA ВЕНЕЦІЯ 2022, яка може похвалитися найбагатшою колекцією українських творів в Італії на цей момент. Творчість і солідарність, краса і гуманітарна допомога переплітаються в найвідомішому місті мистецтва світу.

Інтерактивна інавгурація з артперформансом гімнасток Ritmic Art ASD Verona за задумом виконавчого директора Олени Самойленко на площі Кампо Барнаба.

Більшість робіт, представлених у Венеції у межах сучасного мистецтва, були створені під час війни та тому є прямим свідченням трагічних подій.

Серед видатних імен, які представляють українське мистецтво у Венеції, виділяються Микола Кривенко, Матвій Вайсберг, Мар’ян Лунів, Ігор Прокоф’єв.

Усіх представлених митців об’єднує головне і глибоке почуття – любов до своєї землі та своєї історії. Групова виставка не лише об’єднує таланти, а й створює мистецьку мережу за межами України.

«Мистецтво, безсумнівно, переможе у війні, але перемога має бути одним можливим шляхом – виведенням російських військ з української території», – заявляє критик Джорджіо Грассо, куратор проєкту «УКРАЇНСЬКЕ МИСТЕЦТВО В ІТАЛІЇ».

«Проєкт, який ми представляємо у Венеції, роботи та їх творці несуть велике послання надії та життя. Перед тим, як приїхати сюди, я поїхав в Ірпінь. Місто майже зруйноване бомбардуванням. Я відвідав будівлю, вражену бомбами. На щастя жертв цивільного населення в цій будівлі не було, але життя теж більше не було. Як ви знаєте наше об’єднання називається VITAUKR, VITA UKRAINE, і саме життя є найдорожчим багатством в нашій країні. Це і є  мета нашого мистецького проєкту в Італії», – заявляє президент асоціації VITAUKR Олена Ямпольська.

Чимало зворушливих виступів від поважних гостей: Юлія Мархель – президентка Всеукраїнського молодіжного руху  Let’s Do It Ukraine, Алік Журавльов – куратор виставки, Анна Манако – артдиректорка VITAUKR, Роман Гойдан і Марина Соріна – представники асоціації Мальва Верона, Зоя Мельник – президентка Захисту дитини права Україна.

Голоси артистів, які приїхали на це свято з різних куточків Італії та інших країн, були коштовними перлинами заходу: Ірина Федоренко, Світлана Пасірська, Ніко Струс, Олеся Джураєва, Лу Сахно, Єлизавета Овчаренко, Людмила Перетятко.

Захід організовано асоціацією VITAUKR, Let’s Do It Ukraine та Let’s Do It Italy, Фондом сучасного мистецтва Джорджіо Грассо, у співпраці з асоціацією Malva Верони, за підтримки Інституту італійської культури в Києві.

Купуйте українські роботи. Підтримайте українських художників та міжнародний гуманітарний проєкт Let’s do it Ukraine SOS. Допоможемо українському народу разом. Слава Україні!

Більше інформації та анонси на сайті www.letsdoitukraine.org.

Інформація: vitaukritalia@gmail.com Олена Ямпольська президент асоціації VITAUKR, +393923387888.