ВІЛЬНА ЗЕМЛЯ УКРАЇНИ. ВЕНЕЦІЯ 2022

14 травня у Венеції відбудеться виставка проєкту «УКРАЇНСЬКЕ МИСТЕЦТВО В ІТАЛІЇ», яка може похвалитися найбагатшою колекцією українських художників в Італії на період війни. Мистецький перформанс відбудеться о 15.00 на площі Кампо Барнаба з гімнастками Ritmic Art ASD Verona. Більшість робіт, представлених у Венеції у межах сучасного мистецтва були створені під час війни та тому є […]

14 травня у Венеції відбудеться виставка проєкту «УКРАЇНСЬКЕ МИСТЕЦТВО В ІТАЛІЇ», яка може похвалитися найбагатшою колекцією українських художників в Італії на період війни.

Мистецький перформанс відбудеться о 15.00 на площі Кампо Барнаба з гімнастками Ritmic Art ASD Verona.

Більшість робіт, представлених у Венеції у межах сучасного мистецтва були створені під час війни та тому є прямим свідченням трагічних подій в Україні. Кожен твір розповідає свою історію, але водночас у цілому вони звучать як єдиний голос більшого хору.

Серед видатних імен, які представляють українське мистецтво у Венеції, виділяються Микола Кривенко, Матвій Вайсберг, Мар’ян Лунів, Ігор Прокоф’єв.

«Україна до війни була для всіх як terra incognita, як привид у тіні Росії. Насправді мало хто знав, яка національна ідентичність України й що вона не входить до складу Росії. Тепер її уявляють як націю зі своєю культурою, мовою, письменниками, поетами, художниками. З гордістю представляємо колекцію сучасного мистецтва у Венеції, щоб збагатити знання й водночас надати підтримку митцям і населенню, що постраждало від війни, артпроєктом гуманітарної допомоги», – заявляє Алік Журавльов, один із кураторів виставки.

Усіх представлених митців об’єднує головне і глибоке почуття – любов до своєї землі та своєї історії. 

«Ми, українці, діти різних етнічних груп, але ми всі єдині та разом ми переможемо: бо Україна є і залишиться вільною землею!» – наголоує Анна Манако, артдиректорка VITAUKR.

Виставка у Венеціанській художній галереї 14 травня має двох чудових кураторів: критика та історика мистецтва Джорджіо Грассо з Італії та філантроп, колекціонера Аліка Журавльова з України.

Організовано асоціацією VITAUKR, Let’s Do It Ukraine та Let’s Do It Italy, Фондом сучасного мистецтва Джорджіо Грассо, за підтримки Інституту італійської культури в Києві.

 

Інформація

vitaukritalia@gmail.com

Олена Ямпольська президент асоціації VITAUKR

+393923387888