У Києві розпочинають підготовку до Всесвітнього дня прибирання

У столиці розпочинають підготовку до Всесвітнього дня прибирання “World Cleanup Day”, міжнародна акція яка проходить щорічно у всьому Світі в третю суботу вересня та об’єднує десятки мільйонів екологічно відповідальних громадян.  1 серпня 2022 року у Київській міській адміністрації пройшла зустріч заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, ​​директора Департаменту міського благоустрою Тимура Ткаченка та координаторки Всесвітнього дня […]

У столиці розпочинають підготовку до Всесвітнього дня прибирання “World Cleanup Day”, міжнародна акція яка проходить щорічно у всьому Світі в третю суботу вересня та об’єднує десятки мільйонів екологічно відповідальних громадян. 

1 серпня 2022 року у Київській міській адміністрації пройшла зустріч заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, ​​директора Департаменту міського благоустрою Тимура Ткаченка та координаторки Всесвітнього дня прибирання в Україні Юлії Мархель. 

Під час офіційної зустрічі сторони домовилися про подальшу співпрацю, адаптацію підготовки акції до сучасних реалій, актуальні на сьогоднішній день екологічні питання, і найголовніше максимально безпечна участь столиці у Всесвітньому Дні Прибирання “World Cleanup Day”, яке відбудеться 17 вересня 2022 року у 191 країні Світу. 

“Ось уже понад 5 місяців ми живемо війною. Але у вирі останніх подій ми повинні пам’ятати про екологічну та соціальну відповідальність кожного громадянина, чистоту Землі. Тож, Всесвітньому Дню Прибирання – бути, але без масових заходів! Організаційний комітет підготує максимум інструкцій техніки безпеки та варіантів індивідуальної участі громадян задля безпеки, також за місяць до акції оголосять формати участі, відкриють реєстрацію учасників та результатів” – зазначила лідерка Всеукраїнського екологічного руху  Let’s do it Ukraine Юлія Мархель

За словами Пантелеєва, місто всіляко підтримує проведення заходів, спрямованих на підтримку чистоти та залучення громадян до екологічних ініціатив, однак з урахуванням сьогоднішньої ситуації питання безпеки ставитиметься на перший план.

«Так як ми дбаємо про охайність і затишок у власних оселях, ми можемо подбати спільно і про поліпшення порядку в рідному місті. За останні кілька років Київ зробив рішучі кроки для розвитку інфраструктури збирання відходів, удосконаленням системи контролю за дотриманням правил благоустрою. Переконаний, що проведення Всесвітнього дня прибирання допоможе ще раз усвідомити, що чисті вулиці й двори – це не лише комунальні служби, а й ми з вами» – наголосив Петро Пантелеєв.

Більше ви дізнаєтесь в новинах на офіційному сайті організації www.letsdoitukraine.org

Хай небо буде мирним, а Україна чистою!