FashionableEcoArt представляє Fashion for the Future. Очистіть світ від сміття, війни та зміцніть свободу людей!

24 вересня у Мілані на вулиці Пьяцца де Мерканті відбулась щорічна міжнародна подія Fashion Cleanup Day.  Волонтери разом із професійними моделями приміряли на собі екологічно чисті бренди українських дизайнерів, які демонстрували одяг, виготовлений з вторинної сировини, біля площі Пьяцца дей Мерканті в Мілані під час Fashion Cleanup Day.  Під час показу презентовано нові колекції українських […]

24 вересня у Мілані на вулиці Пьяцца де Мерканті відбулась щорічна міжнародна подія Fashion Cleanup Day. 

Волонтери разом із професійними моделями приміряли на собі екологічно чисті бренди українських дизайнерів, які демонстрували одяг, виготовлений з вторинної сировини, біля площі Пьяцца дей Мерканті в Мілані під час Fashion Cleanup Day. 

Під час показу презентовано нові колекції українських брендів Vosianov і Faiynaart, доповнені аксесуарами Hanna Stu.

Після модного показу відбулося загальне прибирання у центрі Мілану разом з моделями, почесними гостями, глядачами та всіма охочими.

До заходу приєдналися митці та громадські діячі, серед яких художниця Наталія Тесленко, президент асоціації “Ucraina più Milano” Ірина Луць, засновниця однойменного бренду Hanna Stu.

Fashion Cleanup Day відбувся в рамках Міланського тижня моди під патронатом Національної палати італійської моди у співпраці з екологічною асоціацією Let’s do it World, Let’s do it Italy, Let’s do it Ukraine та VitaUkr Italia. Захід покликаний створити культуру належного поводження з відходами, відповідального споживання та, крім того, привернути увагу до принципу повторного використання ресурсів, особливо в секторі моди. Забруднення навколишнього середовища зростає з кожним роком. 

У результаті прискореної урбанізації країн та зростання населення до 2050 року на землі може утворюватися до 3,4 млрд тонн відходів. Однак є компанії, які, усвідомлюючи всі жахливі наслідки забруднення, почали виробляти більш екологічну продукцію.

«Цією ініціативою ми запрошуємо лідерів думок, блогерів, медіа та українців за кордоном приєднатися до кампанії, щоб разом зробити цей важливий крок до екологічного майбутнього у сфері моди. Еко-рух настільки поширюється по всьому світу, що навіть одна з найбільш забруднюючих галузей у світі, індустрія моди, вже 5 років йде по шляху еко-свідомості”, – заявляють Вінченцо Капассо та Наталія Сіасіна. 

Наступна зустріч запланована на неділю, 2 жовтня, о 16.30 у Milano Superstudio Village, де будуть представлені українські та італійські бренди екологічної моди.

Більше новин на сайті letsdoitukraine.org