Історія Let`s do it Ukraine до Дня Миру

21 вересня щорічно увесь світ відзначає День Миру. Для українців це не просто чергова дата у календарі, для нас вона має особливе значення. Протягом усієї своєї історії Україна боролася за свободу та мирне існування. І сьогодні ми щодня прокидаємося з мрією почути з ефірів на телеканалах або прочитати з новин в інтернеті ці чотири заповітні […]

21 вересня щорічно увесь світ відзначає День Миру. Для українців це не просто чергова дата у календарі, для нас вона має особливе значення. Протягом усієї своєї історії Україна боролася за свободу та мирне існування. І сьогодні ми щодня прокидаємося з мрією почути з ефірів на телеканалах або прочитати з новин в інтернеті ці чотири заповітні слова – “В Україні настав МИР!”. А поки, ми повинні робити усе, що в наших силах, щоб якомога швидше наблизити перемогу!

Починаючи з 24 лютого, Всеукраїнський молодіжний рух Let`s do it Ukraine заснував міжнародний гуманітарний проєкт Let`s do it Ukraine SOS, покликаний об’єднати людей по всьому світу і за допомогою гуманітарних місій у прифронтові регіони нашої країни, врятувати життя та здоров’я тисячам наших співгромадян, які опинилися у скрутному становищі. 

Проєкт рятує життя мирних жителів України, надаючи їм найнеобхідніше: продукти харчування, засоби гігієни, основні медикаменти, одяг. Ініціатива хабу в столиці всього за 70 днів переросла в цілу гуманітарну мережу в 18 областях України. А вже у серпні цього року Let`s do it Ukraine SOS отримав почесну відзнаку від ООН – UN SDG Awards за гуманітрані місії.

Сьогодні у проекті беруть участь понад 2300 волонтерів з різних куточків нашої держави. Його посилює співпраця з міністерствами, відомствами, військовими та міськими адміністраціями, соціальними службами, національною платформою “СпівДія”.  

Як результат щоденної діяльності з березня по серпень 2022 року волонтери Let’s do it Ukraine SOS:

  • залучили та розподілили 3030 тонн гуманітарної допомоги 
  • надали гуманітарну допомогу 422 113 українцям
  • роздали 106248 продуктових наборів
  • організували логістику залученої гуманітарної допомоги у різні куточки України.

Підтримайте проєкт зробивши благодійний внесок на офіційний рахунок https://letsdoitukraine.org/donate-now/

З березня по вересень 2022 року мережею волонтерів Всеукраїнського молодіжного руху Let’s do it Ukraine, гуманітарна допомога доставлена в Україну 119 двадцяти тонними вантажівками та 174 п’яти тонними машинами,  надана допомога громадянам України в рамках міжнародного гуманітарного проєкту “Let`s do it Ukraine SOS” еквівалентна 46 млн доларів США. 

Допомогу вже надали громадяни, соціально відповідальні бізнеси, фогди та неурядові організації: Італія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Польща, Латвія, Естонія, Словаччина, Болгарія, Чехія, Румунія, Швейцарія, Швеція, Тайвань, Португалія, Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Молдова, Іспанія, Португалія, Ірландія, Данія, Норвегія, Фінляндія приєднуйтесь і ви, можливо ваш внесок спасе людське життя.

“Приєднуйтесь, Ваша допомога може не лише допомогти цивільним громадянам пережити холодні осінь та зиму, а ще об’єднати людей та разом пережити ці складні для України часи на шляху до мирного та незалежного життя” – зазначила координаторка міжнародного гуманітарного проєктy Let’s do it Ukraine SOS Юлія Мархель.

Слідкуйте за оновленнями та звітами у новинах на сайті letsdoitukraine.org