Встигни приєднатися до Всесвітнього дня прибирання та стати екогероєм 2022 року!

Станом на 21:00 20 вересня історична подія  “Всесвітній день прибирання 2022” об’єднала 31054 учасника в Україні. Було очищено 2978 локацій та зібрано 312 252 кг сміття, частину якого відсортовано та здано на переробку, реєстрація результатів участі триває. Прибирання триватимуть до 25 вересня. Встигни стати екогероєм та увійти в історію 2022 року! Приєднуйся до Всесвітнього дня […]

Станом на 21:00 20 вересня історична подія  “Всесвітній день прибирання 2022” об’єднала 31054 учасника в Україні. Було очищено 2978 локацій та зібрано 312 252 кг сміття, частину якого відсортовано та здано на переробку, реєстрація результатів участі триває.

Прибирання триватимуть до 25 вересня. Встигни стати екогероєм та увійти в історію 2022 року! Приєднуйся до Всесвітнього дня прибирання, обирай зручний формат та реєструй результат за посиланням https://forms.gle/zjQtrZoL3KXZ5hP18.

 

Цьогорічні формати участі залежно від географічного розташування та безпеки: 

  •       Для всіх, онлайн – Цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу – реєстрація результатів на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup.
  •       Колективні прибирання на території установ, організацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – перевірена ДСНС на безпечність, у випадку сигналу тривоги всі мають спускатись в укриття. 
  •       Традиційні прибирання допускаються виключно на рекомендованих локаціях органами місцевого самоврядування. 
  •       Формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай» сортування вторинної сировини та відправка на переробку.
  •       Розбір завалів.

Важливо! Учасників закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених локаціях органами місцевого самоврядування, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки та під час сигналу тривоги спускатись в укриття детальніше за посиланням https://letsdoitukraine.org/2022/09/ldu-bezpeka-wcd2022/

Публікуйте фото участі в соціальних мережах та відмічайте нас хештегами: 

  • ЦИФРОВЕ ПРИБИРАННЯ: СКРІН СХОВИЩА ПАМ’ЯТІ “ДО” ТА “ПІСЛЯ”

#worldcleanupday  #letsdoitukraine  #цифровеприбирання  

  • ТРАДИЦІЙНЕ ПРИБИРАННЯ: ФОТО “ДО” ТА “ПІСЛЯ”

#worldcleanupday  #letsdoitukraine 

  • УКРАЇНЦІ ЗА КОРДОНОМ КОРИСТУЮТЬСЯ ХЕШТЕГОМ: #WorldCleanUpDayUA #LetsDoItUkraine#WorldCleanupDay. 

ВІДМІЧАЙТЕ СТОРІНКИ:

ФЕЙСБУК:

https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco 

ІНСТАГРАМ:

https://www.instagram.com/letsdoitukraine 

Надсилайте організаторам фото та відео зі свого Всесвітнього дня прибирання. Посилання на фото та відео у телеграм  (прикріпляйте як файл) з приписом: 

https://t.me/WCD_photo_video_bank «#область; назва вашого населеного пункту; координатор; кількість учасників;  коротко українською мовою, посилання як вас відмічати в Інстаграм) 

Організатор Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World», Міжнародним молодіжним рухом «School Recycling World» за підтримки Всеукраїнського молодіжного центру, корпорації Біосфера, в рамках співпраці з гуманітарним напрямом Нової пошти.

Організаційне сприяння: Міністерство молоді та спорту України, Міністерство освіти і науки України, Міністерство інфраструктури України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство розвитку громад та територій України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Державна екологічна інспекція України, Державне агентство розвитку туризму України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Український державний центр позашкільної освіти, Обласні державні адміністрації, органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадські організації, об’єднання, соціально відповідальний бізнес та медіа. 

Більше деталей в новинах на сайті letsdoitukraine.org 

Хай небо буде мирним, а Україна чистою!