В Мілані пройшла найбільша виставка сучасного мистецтва 2022 року — “Італія X Україна Terra Libera”

З 1 по 10 жовтня в Мілані проходила найбільша виставка сучасного мистецтва 2022 року — Італія X Україна Terra Libera. Експозицію було відкрито виступами митців та активістів Української Ломбардської спільноти: Ірини Луц, президента «Україна плюс Мілан», Тетяни Бесрученко «Forza Ukraine», Ірини Коломоєць, президента Made in Ukraine for Italy», Зої Станковської, гуртка української молоді UaMi, Жанна […]

З 1 по 10 жовтня в Мілані проходила найбільша виставка сучасного мистецтва 2022 року — Італія X Україна Terra Libera.

Експозицію було відкрито виступами митців та активістів Української Ломбардської спільноти: Ірини Луц, президента «Україна плюс Мілан», Тетяни Бесрученко «Forza Ukraine», Ірини Коломоєць, президента Made in Ukraine for Italy», Зої Станковської, гуртка української молоді UaMi, Жанна Чернега, президент АПС SupportUAchildren.

Велика локація Superstudiò Village дозволила представити завершений проєкт УКРАЇНСЬКЕ МИСТЕЦТВО В ІТАЛІЇ, збагачений інтерактивними тематичними інсталяціями, створеними в кооперації з художниками, які працювали віддалено, з України.

Виставковий простір Superstudio не вперше надає дружню допомогу українцям. Нова Superstudio Village, четверта локація Superstudio у Мілані, фактично відразу після початку війни відкрила приміщення колишніх офісів Superstudio Village, де розмістилися 35 українських біженців. Таким чином, українська виставка сучасного мистецтва стала місцем єднання двох країн та підтримки культури.

Метою проєкту є поширення українського культурного багатства та створення синергії між італійськими та українськими митцями, підтримка українського населення. А також створення фундаменту для творчості та розвитку в процесі відбудови країни та зміцнення культурної дипломатії між Італією та Україною.

«Україна бореться за свою свободу, звільняючись від окупації та захищаючи цінності і свободи всього цивілізованого світу. Ми дуже вдячні італійцям, які відповіли великою кількістю гуманітарної допомоги для України. На жаль, війна не закінчилася, і на знак вдячності за гостинність Італії, ми можемо поділитись нашою культурою, творами мистецтва. Ми маємо доступні для придбаня роботи, які представляють українську культурну спадщину. Це ще один спосіб підтримати наші проекти гуманітарної допомоги», — заявляє Олена Ямпольська, президент асоціації «ВІТАУКР», організаторів виставки.

Спонсорами проєкту «УКРАЇНСЬКЕ МИСТЕЦТВО В ІТАЛІЇ» є Посольство України в Італії, Посольство Італії в Україні, Інститут італійської культури в Києві, міста Мілан, місто Венеція, муніципалітет Савона. Куратор проєкту — Алік Журавлєв за підтримки Доріама Батталья та Жанфіліпа.

Серед представлених українських митців: 

КУРАТОР ДЖОРДЖО ГРАССО КРИТИК ТА ІСТОРИК МИСТЕЦТВА,  Лілія Калужина, Юлія Пляс (Волязловська), СЕМІРА (Ірина Федоренко), АНДРІЙ РАВІЛЬ БАЙГАЗІН, МАРІЯ ЛАПЕНКОВА, Наталія Головко (Міта), Вероніка Козаченко (Козначка), Наталія Тесленко, Юлія Кисілівка, Михайлівка, Михайлівка, Джулія Мауліка Афанасьєв, Федір Возіанов, Світлана Пасірська, Анна Манако, Ольга Адам, Яна Янк, Фаїна Єренбург, Ксенія Константиненко, Жанна Стужук, Євген Сосновський, Юлія Балуда (jb_papper), Ніко Струс, Олена Надожкіна, Паоло Коя, Лана Кауфман, Ірина Онопенко, Ола Рондяк, Ірина Акімова, Зузанна Мікла, Радислав Дзюба (ЯРАД).

Наступна подія УКРАЇНСЬКЕ МИСТЕЦТВО В ІТАЛІЇ запланована на 12.10.2022 у Teatrino di Villa Reale Monza, вона буде присвячена боротьбі проти насильства над жінками.

Слідкуйте за анонсами в соцмережах:

https://www.instagram.com/letsdoitukraine/

https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco

Більше новин на сайті letsdoitukraine.org