Корисні веб-ресурси, які допоможуть дізнатися більше про екологічні проєкти та стати частиною екоспільноти в Україні

Якщо ти вмотивований приєднатися до громадських екологічних ініціатив та зробити свій внесок захист довкілля України, ця підбірка для тебе!  Команда Let’s do it Ukraine зібрала кращі українські веб-ресурси, які допоможуть тобі приєднатися до української екоспільноти, брати участь у нових проєктах та ініціативах та дізнаватися про нові впровадження в екологічній сфері України. www.letsdoitukraine.org , www.letsdoitworld.org Всеукраїнський […]

Якщо ти вмотивований приєднатися до громадських екологічних ініціатив та зробити свій внесок захист довкілля України, ця підбірка для тебе! 

Команда Let’s do it Ukraine зібрала кращі українські веб-ресурси, які допоможуть тобі приєднатися до української екоспільноти, брати участь у нових проєктах та ініціативах та дізнаватися про нові впровадження в екологічній сфері України.

www.letsdoitukraine.org , www.letsdoitworld.org Всеукраїнський молодіжний рух «ЛЕЦ ДУ ІТ ЮКРЕЙН» організатори наймасштабнішого прибирання в Україні «Зробимо Україну чистою разом!», «World Cleanup Day 2018», «ЧИСТОFEST», «Let’s Do It, Ukraine – School Recycling» – об’єднання молодих та ініціативних людей, мешканців Києва та громадян України, що об’єдналися заради однієї мети – врятувати країну від екологічної катастрофи, пов’язаної з постійним зростанням забрудненням її природних ресурсів. 

schoolrecyclingworld.org  Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» – це добровільне, неприбуткове об’єднання громадян, платформа для комунікації та обміну досвідом кращих практик, «дорожня карта» для запровадження системи правильного поводження з відходами в усьому світі.

recyclingpoints.org – Національна мапа пунктів прийому вторинної сировини – платформа, покликана допомогти у формуванні якісної інфраструктури для сортування самими громадянами, яка допомагає коротко розібратись з теорією сортування і навіть розвінчує міфи. Мапа відображає велику мережу точок приймання вторинної сировини, включно зі спеціалізованими пунктами та невеликими станціями в організаціях. Важливо, що окремі сортувальні баки на платформу не помічають, лише пункти в яких є адреса та контактний телефон. 

http://ecoclubua.com/ Екоклуб «Зелена Хвиля» – це екологічна організація студентів та випускників Національного університету «Києво-Могилянська академія». Сайт містить інформацію про роботу організації в сфері збереження навколишнього природного середовища шляхом освітньої діяльності та практичних заходів, останні новини в Україні та світі, що торкаються екологічної тематики, природоохоронні акції та проекти та ін. 

http://wwf.panda.org/uk Всесвітній фонд природи – це міжнародна природоохоронна організація, місія якої полягає у тому, щоби зупинити деградацію природних систем планети та побудувати майбутнє, у якому людина та природа будуть жити у гармонії. В Україні діяльність WWF зосереджена на охороні прісноводних біотопів у дельті Дунаю та охороні лісових ресурсів у Карпатських горах. Крім того, Всесвітній фонд природи проводить в Україні такі кампанії, як “Година Землі”, кліматичний тур “Клімат змінюється. Час діяти разом!” та інші. 

http://www.necu.org.ua Національний екологічний центр України (НЕЦУ) – одна з перших екологічних громадських організацій національного рівня, зареєстрованих у незалежній Україні, діяльність якої спрямована на донесення позицій фахівців в охороні довкілля до посадовців, які приймають рішення у різних галузях господарства. НЕЦУ має 24 територіальні відділення, що діють по всій Україні. 

http://eremurus.org Програма підтримки енергетичних інновацій greencubator – ініціатива, що прагне перетворити Україну на конкурентоздатну державу через енергетичні інновації. Команда Greencubator’a реалізує низку проектів, головнимм серед яких є серія конференцій “Енергоефективні Університети”, що об’єднують зусилля керівників українських вишів, бізнесу, громадських організацій у перетворенні українських університетів на паростки енергоефективності,що стануть прикладом для всієї країни, та Greencubator EnergyCamp’и – неофіційні зібрання для обговорення проблем можливостей і перспектив української енергетики в контексті економіки та екології.

http://nauka.in.ua Український науковий клуб – Громадська неприбуткова організація, заснована 2007 року в Києві. УНК має на меті об`єднання українських науковців для сприяння реорганізації наукової сфери в нашій державі так, щоб фундаментальні наукові дослідження в Україні досягли світового рівня, а вся система функціонування, фінансування, регулювання галузі працювала б ефективно, орієнтуючись на найкращі світові зразки та практики. 

http://pryroda.in.ua Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; вико-нував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених і задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи. 

http://beiukr.blogspot.com БЕР складається із правників, журналістів, спеціалістів-екологів, залучає до співпраці інших журналістів та неурядові організації, а також сприяє проведенню їхніх власних розслідувань та іншій діяльності, спрямованій на захист довкілля та здоров’я людей; запобігання екологічним негараздам. Основні форми діяльності БЕР: розслідування, надання правової допомоги в сфері захисту екологічних прав, інформаційно-аналітична діяльність та допомога засобам масової інформації. Основними напрямами досліджень БЕР зараз є небезпечні відходи (зокрема їх транскордонне переміщення) та небезпечні виробництва, зміна клімату та викиди парникових газів, СОЗ, збереження біорізноманіття та запобігання незаконній торгівлі видами, що зникають, збереження природно-заповідного фонду та інше. 

www.ecoleague.net Офіційний сайт Всеукраїнської екологічної Ліги містить інформацію 

про діяльність організації, останні події: конкурси, семінари, фестивалі, природоохоронні акції, видавничі проекти тощо.

www.eco.com.ua Відкритий інформаційний проект «ІНТЕР-ЕКО» Вінницької міської природозахисної громадської організації «ІНТЕР-ЕКО». Мета проекту: підтримка вільного обміну досвідом та інформацією у сфері збереження довкілля; сприяння налагодженню громадського інформаційного поля екологічного спрямування; підвищення поінформованності суспільства з питань охорони довкілля; залучення широких кіл громадськості до розв’язання екологічних проблем. 

http://epl.org.ua Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ) заснована у 1994 році з метою надання допомоги у захисті екологічних прав фізичним та юридичним особам, сприяння розвитку природоохоронного діла, екологічної освіти, науки та культури. 

http://greencubator.info Програма підтримки енергетичних інновацій greencubator – ініціатива, що прагне перетворити Україну на конкурентоздатну державу через енерге- тичні інновації. Команда Greencubator’a реалізує низку проектів, головними серед яких є серія конференцій  “Енергоефективні Університети”, що об’єднують зусилля керівників українських вишів, бізнесу, громадських організацій у перетворенні українських університетів на паростки енергоефективності, що стануть прикладом для всієї країни, та Greencubator EnergyCamp’и – неофіційні зібрання для обговорення проблем можливостей і перспектив української енергетики в контексті економіки та екології.

http://www.rec.org Регіональний екологічний центр для Центральної і Східної Європи (РЕЦ) – це міжнародна організація, мета якої сприяти вирішенню проблем довкілля. Центр досягає поставленого завдання шляхом налгодження співпраці між урядами країн, громадськими організаціями, діловими колами та іншими природоохоронними установами, а також підтримуючи вільний обмін інформацією та участь громадськості в процесі прийняття рішень щодо питань довкілля.

Більше більше деталей та екологічних проєктів на сайті letsdoitukraine.org