День “Використовуйте менше матеріалу” разом з Let’s do it Ukraine

21 листопада 2022 року світ відзначає День “Використовуйте менше матеріалу” , щоб привернути увагу до надмірного споживання ресурсів та його шкоду для навколишнього середовища.   ЩО Я МОЖУ ЗРОБИТИ У ЦЕЙ ДЕНЬ ДЛЯ ПОРЯТУНКУ ПЛАНЕТИ? Найкращий спосіб відзначити цей день – прибирання. Всі ми маємо погану звичку накопичувати старий одяг, речі, листівки та навіть зошити […]

21 листопада 2022 року світ відзначає День “Використовуйте менше матеріалу” , щоб привернути увагу до надмірного споживання ресурсів та його шкоду для навколишнього середовища.

 

ЩО Я МОЖУ ЗРОБИТИ У ЦЕЙ ДЕНЬ ДЛЯ ПОРЯТУНКУ ПЛАНЕТИ?
Найкращий спосіб відзначити цей день – прибирання. Всі ми маємо погану звичку накопичувати старий одяг, речі, листівки та навіть зошити з першого класу дитини. Більшість з цих “дорогих нашому серцю речей” просто лежать в шафі або на горищі і збирають пил. 

Далі розділіть усе це на сировину. Макулатуру, скло, пляшечки від косметики та всю вторинну сировину відсортуйте та віддайте в пункт прийому. Таким способом ви позбудетесь зайвого смітття у вашому помешканні та повернете ресурси, сприяючи становленню кругової економіки в Україні. 

Найближчий пункт вторинної сировини шукайте за допомогою “Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини” на сайті recyclingpoints.org. Пам’ятайте, що сировину необхідно здавати в чистому та сухому вигляді!

Одяг та речі в хорошому стані принесіть в шелтери та гуманітарні хаби. З настанням морозів потреба у теплому одязі щодня зростає. 

З пошкодженого одягу або старої постільної білизни можна пошити багаторазові мішечки, що стануть в нагоді в побуті та допоможуть вам використовувати менше поліетилену. 

СВЯТКУЙТЕ ТА ВИГРАВАЙТЕ ПРИЗИ!

Ваші екологічні звички не тільки приносять користь планеті, а й дають можливість виграти подарунки! Встигніть долучитися до Марафону роздільного збору вторинної сировини та взяти участь в конкурсі.

Сортуйте вторинну сировину з 15 по 30 листопада 2022 року, здавайте на переробку, зареєструйте свій результат участі у Всеукраїнському марафоні роздільного збору відходів в онлайн формі: http://surl.li/dosja до 30 листопада включно і автоматично беріть участь у розіграші подарунків.

Переможців оголосять 3 грудня 2022 року в новинах на сайті www.letsdoitukraine.org 

Приєднуйся і нехай щастить!

Дізнавайтесь більше в новинах на сайті letsdoitukraine.org