День Волонтера на екологічно відповідальному гуманітарному хабі разом із Let`s do it Ukraine SOS!

5 грудня 2022 року спеціально до Всесвітнього дня волонтера відбувся прес-тур до екологічно відповідального гуманітарного хабу у місті Біла Церква.  Цього року для українців Всесвітній день волонтера – особливий як ніколи. Саме гуманітарні місії та щоденна робота волонтерів стали невід’ємною частиною нашого життя. З перших днів війни команда Всеукраїнського молодіжного руху Let`s do it Ukraine […]

5 грудня 2022 року спеціально до Всесвітнього дня волонтера відбувся прес-тур до екологічно відповідального гуманітарного хабу у місті Біла Церква. 

Цього року для українців Всесвітній день волонтера – особливий як ніколи. Саме гуманітарні місії та щоденна робота волонтерів стали невід’ємною частиною нашого життя. З перших днів війни команда Всеукраїнського молодіжного руху Let`s do it Ukraine мобілізувала усі свої сили, об’єднала волонтерів, організації, муніципалітети, лідерів думок по всьому світу та створила один з наймасштабніших міжнародних гуманітарних проєктів Let`s do it Ukraine SOS. 

29 березня 2022 року у Білій Церкві запрацював перший в Україні екологічно відповідальний гуманітарній хаб. За цей час понад 4000 родин ВПО отримали 80 тонн продуктових наборів, засоби особистої гігієни та інші речі першої необхідності. 

Окрім гуманітарної допомоги жителям Київської області, там ще й сортують та збирають вторинну сировину, здають її на переробку, а виручені кошти витрачають на гуманітарні місії!

Під час прес-туру була представлена карткова гра з перероблених матеріалів “Ековідповідальне життя”, яку організатори передадуть у обласні дитячі юнацькі центри та у сховища для інтерактивного використання під час повітряних тривог. Також для дітей ВПО був проведений майстер-клас з виготовлення новорічних іграшок власноруч. 

 

Довідково про проєкт: 

Історія Let’s do it Ukraine SOS почалася з ініціативи простого хабу в столиці, щоб українці мали змогу отримати базову допомогу. Проте уже за 70 днів маленька ідея виросла у цілу гуманітарну мережу в 18 областях України. Сьогодні у проєкті беруть участь понад 2300 волонтерів з різних куточків нашої держави. Його посилює співпраця з міністерствами, відомствами, військовими та міськими адміністраціями, соціальними службами, національною платформою “СпівДія”.  

 

За період з березня по вересень волонтерам “Let’s do it Ukraine SOS” вдалося: 

  • залучили та розподілили 3030 тонн гуманітарної допомоги 
  • надали гуманітарну допомогу 422 113 українцям
  • роздали 106248 продуктових наборів
  • організували логістику залученої гуманітарної допомоги у різні куточки України.

Протягом усіх цих місяців 119 20-тонних вантажівок та 174 5-тонні машини без упину доставляли гуманітарну допомогу у різні куточки нашої держави. Загалом підтримка українцям була надана на суму еквівалентна 46 млн доларів США. 

Зараз організація також активно працює над створенням мережі гуманітарних прихистків для ВПО “Let`s do it Ukraine House” – у старих будівлях облаштовують прихистки для ВПО, коворкінг-центри для волонтерів, щоб цивільні, і активісти мали безпечне місце для проживання, розвитку та віддаленої роботи. 

Підтримайте проєкт зробивши благодійний внесок на офіційний рахунок https://letsdoitukraine.org/donate-now/

Щиро дякуємо кожному Волонтеру, координатору та меценатам за підтримку. Також висловлюємо подяку Міністерству молоді та спорту України, Міністерству розвитку громад та територій України, Міжнародному рух «Let’s Do It World», АТ «Укрзалізниця», Всеукраїнському молодіжному центру, логістичному партнеру – гуманітарний напрям Нової Пошти, HYDROSCAND GROUP Estonia, ІСАР «Єднання», корпорації Біосфера, компанії PepsiCo Україна, компанії «Волошкове поле», ТОВ «СТАСІ НАСІННЯ», Всеукраїнській волонтерській службі, Українському католицькому університету,  національній платформі «СпівДія», локальним організаціям та небайдужим громадянам, міжнародним гуманітарним місіям: PepsiCo Foundation, Global Empowerment Mission, World Central Kitchen, Help Ukraine Center, Help people, Charities Aid Foundation America, Vitaukr, Let’s Do It Italy, Let’s Do It Romania, R. Kennedy Human Rights Italy, COLOURS FOR PEACE Association, Giorgio GrassoContemporary Art Foundation Association, Ukraine Florence Lilea Onlus Association, Chiacchiere Italiane, 

Організатор – Всеукраїнський молодіжний рух Let`s do it Ukraine

 

Екологічно відповідально до Перемоги!

 +380 66 444 51 43 – Анастасія Кошуба

press@letsdoitukraine.org