У Львові відбудеться виставка робіт світових художників

9-24 березня 2023 року у приміщенні Львівського національного університету «Львівська політехніка» відбудеться виставка «ART WINS the WAR». Проєкт покликаний зібрати витвори мистецтва митців з усього світу у місті, яке вважається столицею світового мистецтва. На виставці буде представлено більш, ніж 96 робіт. Загальна мета – зібрати щонайменше тисячу митців, які представляють всі держави Європи та транслюють […]

9-24 березня 2023 року у приміщенні Львівського національного університету «Львівська політехніка» відбудеться виставка «ART WINS the WAR». Проєкт покликаний зібрати витвори мистецтва митців з усього світу у місті, яке вважається столицею світового мистецтва. На виставці буде представлено більш, ніж 96 робіт. Загальна мета – зібрати щонайменше тисячу митців, які представляють всі держави Європи та транслюють у своїх роботах тему демократії та свободи після Перемоги України. Виставка «ART WINS the WAR» – це перший до крок до перемоги у мистецтві.

Художники, скульптори та фотографи зможуть своєю естетичною мовою зробити внесок у боротьбу за Україну. Мистецтво є основним інструментом для поширення думки про свободу народів та переконання європейців, у тому, що без цих цінностей навіть мистецтво втратило б фундаментальний сенс, а саме свободу художнього самовисловлення. Виставка планується як прелюдія до Бієнале Свободи у м. КИЇВ

Відкриття: 9 березня 2023 року 11:00, ЛНУ «Львівська політехніка».

В рамках виставки також відбудеться лекція для студентів від Джорджіо Грассо – критика та мистецтвознавця на тему: «Роль сучасного мистецтва в демократичному суспільстві 2023», а також семінар від італійського дизайнера Чезаре Кастеллі –«Італійський дизайн як приклад реалізації креативного мислення в демократичному суспільстві та креативності в наш час: майстерність і потенціал експериментів для прогресу».

Організатор – Асоціація Vitaukr та Львівський університет “Львівська політехніка”, за підтримки Італійського культурного інституту в Києві, організацій Let’s Do It Ukraine та Let’s Do It Italy у співпраці з національними та європейськими організаціями та органами влади. Захід відбувається за підтримки Посольства України в Італійській Республіці, Посольства Республіки Італія у Києві та Італійського інституту культури в Києві.

Українські художники: Михайло Рей, Ірина Федоренко, Aстіaн Рей, Анна Гангул, Ліля Будзінська, Оля Рондяк,Азаров Артем.

Італійські художники: Паоло Коя, Атос Фачінкані, Франческо Періллі, Антонелло Діодато Гуардільї, Альберто Коттіньолі, Сандро Вараньйоло, Андреа Болдріні, Гаетано Порказі, Мірко Рончеллі, Надя Феррарі, Марія Джарда, Сара Пеццоні, Гаетано Порказі, Франко Рота Кандіані, Серхіо Вілья, Сільвіо Заго, Ріккардо Теста, Джильо Кастеллі, Ріккардо Теста, Альфонсо Рестіво, Джорджіо Трінчіареллі, Макс Марра, Джорджіо Трукко, Роберто Кабіаті, Мілена Бі, Марко Лодола, Маріо Лонгі, Себастьяно Каннарелла, Джузеппе Лусетті, Людмила Перетятко, Сара Пеццоні. Франческо Періллі, Атос Фачінкані. Жанфіліп, Альфредо Маццотта, Андреіна Галімберті, Лука Дал’оліо, Лоренцо Чева Ва лла, Енцо Делл’Аква, Доріам Батталья, Карло Поццоні, Джанні Кудін, Лаура Марелло, Ібрагім Кодра, Марина Превіталі, Джованні Консерво, Франко Мільяджо, Джузеппе Вадала, Деметро Скопелліті, Карло Антоніо Маурі, Марілена Петрокко, Карла Брускi, Марія Доната Бітондо .

Міжнародні художники: Саша Філіпс (США), Делшад Марсус (Іран), Малу Крус Піані (Бразилія), Світлана Меальхада (Франція), Катя Сосфонтес (Швеція), Едвард Тарлецкі (Швеція).

Контактні особи:

Фонд сучасного мистецтва Джорджіо Грассо: ukranianartinitaly@gmail.com

Олена Ямпольська, Президент асоціації VITAUKR: +380 95 280 4752
vitaukritalia@gmail.com