В українській столиці мистецтва, місті Львів, продовжується виставка «Мистецтво перемагає війну»

16 березня відбулося офіційне відкриття виставки «Мистецтво перемагає війну» у приміщенні Львівського національного університету «Львівська політехніка». В рамках заходу: відбувся круглий стіл за участі  політехніків, поважних гостей, українських та італійських митців; для глядачів пройшла презентація виставки картин та ексклюзивна екскурсія від куратора виставки, провідного італійського критика Джорджо Грассо. Захід продовжився зустріччю студентів з італійськими митцями […]

16 березня відбулося офіційне відкриття виставки «Мистецтво перемагає війну» у приміщенні Львівського національного університету «Львівська політехніка». В рамках заходу: відбувся круглий стіл за участі  політехніків, поважних гостей, українських та італійських митців; для глядачів пройшла презентація виставки картин та ексклюзивна екскурсія від куратора виставки, провідного італійського критика Джорджо Грассо. Захід продовжився зустріччю студентів з італійськими митцями в рамках виставки «Мистецтво перемагає війну. Свобода та демократія» для залучення їх робіт у міжнародних мистецьких проєктах. Виставка буде працювати на території ​​головного корпусу “Львівської політехніки” до 24 березня 2023 року включно для всіх бажаючих, вхід вільний. 

 

Загальна мета – зібрати щонайменше тисячу митців, які представляють всі держави Європи та транслюють у своїх роботах тему демократії та свободи після Перемоги України.  На виставці представлено більш, ніж 96 робіт. Проєкт покликаний зібрати витвори мистецтва митців з усього світу у місті, яке вважається столицею світової творчості. 

«Людям надзвичайно важливо бути інтегрованими в усі процеси, які відбуваються у суспільстві, особливо, які стосуються відновлення України. Наша молодь є вагомою частиною суспільства, це наше сьогодення, це тут і зараз.»зазначила Заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко

На події були присутні поважні гості, серед яких: Заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, голова громадської організації ВІТАУКР Олена Ямпольська, лідерка Всеукраїнського молодіжного руху Let`s do it Ukraine Юлія Мархель, Директор італійського інституту культури в Україні Едуардо Крісафуллі, Перший проректор ЛНУ «Львівська політехніка» Олег Матвійків, онлайн долучились: керівник департаменту рівних можливостей та громадянських прав Муніципалітету Мілана Діана де Марка та італійський композитор, директор оркестру Даріо Веро.

“Разом з людьми і архітектурою під час цієї страшної війни вмирає мистецтво. А мистецтво – це наша історія, наше майбутнє. Тому що наступне покоління знатиме нас саме за культурними творами, які ми залишимо сьогодні разом з вами. Давайте сьогодні створювати мистецькі витвори, які будуть жити тисячоліттями і розповідати про наш шлях до свободи та демократії!”наголосила Лідерка Всеукраїнського молодіжного руху Let`s do it Ukraine Юлія Мархель. 

Відомий італійський дизайнер Чезаре Кастеллі та мистецтвознавець Джорджіо Грассо презентували проєкт-конкурс для політехніків, де кожен студент може зробити внесок у відновлення України, зокрема створивши свій витвір мистецтва та взяти участь у конкурсі. Відібрані роботи студентів та викладачів отримають можливість побувати на “Арт Резіденс” поруч з італійським Турином. 

 

Організатор – Асоціація Vitaukr та Львівський університет “Львівська політехніка”, за підтримки Італійського культурного інституту в Києві, організацій Let’s Do It Ukraine та Let’s Do It Italy у співпраці з національними та європейськими організаціями та органами влади. Захід відбувається за підтримки Посольства України в Італійській Республіці, Посольства Республіки Італія у Києві та Італійського інституту культури в Києві.

Міжнародні художники: Саша Філіпс (США), Делшад Марсус (Іран), Малу Крус Піані (Бразилія), Світлана Меальхада (Франція), Катя Сосфонтес (Швеція), Едвард Тарлецкі (Швеція).

Італійські художники: Паоло Коя, Атос Фачінкані, Франческо Періллі, Антонелло Діодато Гуардільї, Альберто Коттіньолі, Сандро Вараньйоло, Андреа Болдріні, Гаетано Порказі, Мірко Рончеллі, Надя Феррарі, Марія Джарда, Сара Пеццоні, Гаетано Порказі, Франко Рота Кандіані, Серхіо Вілья, Сільвіо Заго, Ріккардо Теста, Джильо Кастеллі, Ріккардо Теста, Альфонсо Рестіво, Джорджіо Трінчіареллі, Макс Марра, Джорджіо Трукко, Роберто Кабіаті, Мілена Бі, Марко Лодола, Маріо Лонгі, Себастьяно Каннарелла, Джузеппе Лусетті, Людмила Перетятко, Сара Пеццоні. Франческо Періллі, Атос Фачінкані. Жанфіліп, Альфредо Маццотта, Андреіна Галімберті, Лука Дал’оліо, Лоренцо Чева Ва лла, Енцо Делл’Аква, Доріам Батталья, Карло Поццоні, Джанні Кудін, Лаура Марелло, Ібрагім Кодра, Марина Превіталі, Джованні Консерво, Франко Мільяджо, Джузеппе Вадала, Деметро Скопелліті, Карло Антоніо Маурі, Марілена Петрокко, Карла Брускi, Марія Доната Бітондо .

Також у проєті взяли участь українські художники: Михайло Рей, Ірина Федоренко, Aстіaн Рей, Анна Ганжул, Ліля Будзінська, Оля Рондяк, Азаров Артем.

Контактні особи: 

Фонд сучасного мистецтва Джорджіо Грассо: ukranianartinitaly@gmail.com

Олена Ямпольська, Президент асоціації VITAUKR: +380 95 280 4752
vitaukritalia@gmail.com

Дізнавайтесь більше на сайті letsdoitukraine.org