У Борисполі загорілася АЗС – про небезпеку для здоров’я людей та довкілля розповіли екоактивісти Let`s do it Ukraine

У місті Бориспіль, що на Київщині, сталася масштабна пожежа на автозаправці “Мотто”. Вранці 16 березня на її території спалахнув бензовоз. У цистерні було 10 тисяч літрів пального. За словами водія бензовоза, він зупинися на заправці, ввімкнув опалення, а через деякий час побачив загорання під кабіною. Вогонь з автівки перекинувся на дах заправки. Пожежникам вдалося загасити […]

У місті Бориспіль, що на Київщині, сталася масштабна пожежа на автозаправці “Мотто”. Вранці 16 березня на її території спалахнув бензовоз. У цистерні було 10 тисяч літрів пального.

За словами водія бензовоза, він зупинися на заправці, ввімкнув опалення, а через деякий час побачив загорання під кабіною. Вогонь з автівки перекинувся на дах заправки. Пожежникам вдалося загасити пожежу. Постраждалих немає, а причини пожежі встановлюються.

Небезпека таких пожеж для довкілля та людей

Горіння палива несе масштабні забруднення для довкілля. Пожежа може спровокувати отруєння повітря формальдегідами. Окрім чадного газу, який виділяється при такому згоранні нафтопродуктів, виділяються ще багато оксидів нітрогену. Це – кислотні гази. Якщо такі кислоти будуть потрапляти на слизові оболонки організму людини, то вони будуть утворюватись і в організмі людини.

Більшість газів, що викидаються паливними речовинами в атмосферу, є шкідливими для будь-якого живого організму. Так у людей і тварин вони можуть викликати патології дихальної системи. Також величезний викид різних формальдегідів сприяють раковим захворюванням.

Забруднюється і літосфера нашої Землі, викиди, що утворюються містять адсорбенти, золу, різноманітні осади, пил.Негативний вплив особливо гостро позначається на рослинних організмах і інших живих істот, чия життєдіяльність пов’язана з ґрунтом.

Для зменшення негативного впливу на організм екологи радять робити вологе прибирання та поставити у приміщенні посудини з водою, при посиленні запаху диму вдягти зволожені захисні маски, а вікна проізолювати додатково вологою тканиною, пити багато води, краще підсолену та лужну, кисломолочні продукти, промивати горло. Також триматися подалі від місця аварії.

Більше читайте на сайті letsdoitukraine.org