День екологічної освіти разом з найбільшим екорухом країни Let`s do it Ukraine

Екоцид, стихійні сміттєзвалища, перевиробництво – усе це призводить до страшних екологічних наслідків таких як, зміни клімату; забруднення води, грунтів, повітря; знищення лісів тощо.  Тому 12 травня весь світ відзначає День екологічної освіти, з метою підвищення свідомості про проблеми навколишнього середовища, а також сприяння прийняттю відповідальних екологічних рішень. Кожен з нас уже сьогодні повинен стати на […]

Екоцид, стихійні сміттєзвалища, перевиробництво – усе це призводить до страшних екологічних наслідків таких як, зміни клімату; забруднення води, грунтів, повітря; знищення лісів тощо. 

Тому 12 травня весь світ відзначає День екологічної освіти, з метою підвищення свідомості про проблеми навколишнього середовища, а також сприяння прийняттю відповідальних екологічних рішень. Кожен з нас уже сьогодні повинен стати на захист довкілля, щоб зберегти його для майбутніх поколінь. Тож, ділимося із вами порадами, як стати ековсідомим: 

 

  1. Екологічна просвіта: поширюйте інформацію щодо екологічно відповідального життя; разом із рідними та друзями долучайтесь до екоініціатив; дізнавайтесь більше інформації про сортування відходів, зменшення використання пластику та рециклінг. 
  2. Користуйтеся ресурсами відповідально: користуйтеся багаторазовим, давайте речам друге життя. Наприклад, зі старих непотрібних речей пошийте мішечки та користуйтеся ними у побуті. Інструкція з виготовлення екоторбинок за посиланням: https://schoolrecyclingworld.org/2023/05/10/mishechok-srw-2023/ 
  3. Робіть щоденне цифрове прибирання, щоб зменшити викиди СО2 в атмосферу. В нагоді стане спеціальний чек-лист з цифрового прибирання.
  4. Зберігайте водні ресурси планети: економне використання води, встановлюйте ефективні систем збору та очищення стічних вод, а також зменшіть використання пестицидів та хімічних речовин, які допоможуть зберегти водні ресурси.
  5. Сортуйте відходи: користуйтеся “Національною мапою пунктів прийому вторинної сировини” recyclingpoints.org, знаходьте найближчий пункт біля свого будинку та дізнайтесь, яку сировину там приймають. Адже сортування починається не з сортування, а з пункту прийому вторинної сировини.  
  6. Слідкуйте за новинами та подіями Let`s do it Ukraine, долучайтеся до тренінгів та екоініціатив нашої команди.

І пам’ятайте, що День екологічних знань – це не лише одноразова подія. Додайте у своє життя щоденні екозвички та надихайте своїми діями оточуючих!

Екологічно відповідально до Перемоги!

Дізнавайтесь більше на сайті letsdoitukraine.org.