Всесвітній день захисту клімату. Святкуємо разом з найбільшим екорухом країни

15 травня світ відзначає День захисту клімату для привернення уваги міжнародної спільноти до проблеми зміни клімату та підвищення екосвідомості в суспільстві. Приєднуйтеся до Всесвітнього дня захисту клімату разом з найбільшим екорухом країни Let’s do it Ukraine!    ЗМІНА КЛІМАТУ ЧИ ЕКОЛОГІЧНА КРИЗА? Зміна клімату це природний процес, який вже неодноразово відбувався на нашій планеті. Тоді […]

15 травня світ відзначає День захисту клімату для привернення уваги міжнародної спільноти до проблеми зміни клімату та підвищення екосвідомості в суспільстві. Приєднуйтеся до Всесвітнього дня захисту клімату разом з найбільшим екорухом країни Let’s do it Ukraine! 

 

ЗМІНА КЛІМАТУ ЧИ ЕКОЛОГІЧНА КРИЗА?

Зміна клімату це природний процес, який вже неодноразово відбувався на нашій планеті. Тоді чому ми дедалі частіше чуємо про екологічну кризу, що загрожує людству? Річ у тому, що діяльність людини надто прискорює процес зміни клімату та екосистема планети не встигає пристосуватися до них. Через підвищення викидів вуглецю внаслідок техногенних впливів ми маємо критичні підвищення середньої температури повітря. Якщо раніше через природні причини середня глобальна температура змінювалася на 1 градус Цельсія за 1000 років, то востаннє така зміна відбулася усього за сторіччя. 

За прогнозами науковців, до 2100 року температура на планеті може піднятися ще на 2-7 градусів. Це може призвести до серйозних проблем із доступом до питної води, падіння врожайності, скорочення біорізноманіття землі, та негативного впливу на здоров’я людей. 

 

ЩО Я МОЖУ ЗРОБИТИ У ЦЕЙ ДЕНЬ ДЛЯ ПОРЯТУНКУ ПЛАНЕТИ?

На жаль, процес зміни клімати не спинити, але кожен з нас може сповільнити його і допомогти світові вийти з екологічної кризи. Для цього кожен з нас повинен стати ековідповідальним та впровадити у своє життя щоденні екологічні звички. Команда Let’s do it Ukraine підготувала для вас екопоради спеціально до Всесвітнього Дня захисту клімату:

  • Приєднуйтеся до роздільного збору відходів та здавайте вторинну сировину на переробку. Шукайте найближчий пункт прийому вторинної сировини на recyclingpoints.org, адже сортування починається не з сортування, а з пункту прийому вторинної сировини. 

  • Замініть пластиковий пакет на багаторазовий мішечок, який можна виготовити самостійно. Надихайтеся учасникам проєкту “Мішечок” та шийте екоторбинки з вживаних матеріалів.

 

  • Зробіть Цифрове прибирання своєю щоденною 10-хвилинною екозвичкою. Це не тільки допоможе вберегти планету від надмірного споживання електроенергії та викидів CO2 в атмосферу, але й продовжить життя ваших електронних пристроїв, таким чином ще й вбереже гаманець від зайвих витрат. 

 

  • Повторно використовуйте старий одяг та речі. Або ж приносьте їх у шелтери на допомогу людям постраждалим від війни. Не забувайте, що речі повинні бути в хорошому стані!

 

  • Долучайтесь до екологічних проєктів та ініціатив Let’s do it Ukraine. Зробіть захист довкілля частиною вашого життя!

Дізнавайтеся більше на сайті letsdoitukraine.org