Підсумки роботи гуманітарного проєкту “Добра кухня”

З травня по грудень 2023 року на сході та півдні України працював благодійний проєкт видачі безкоштовних комплексних гарячих обідів – “Добра кухня” організований Всеукраїнським молодіжним рухом Let’s do it Ukraine за підтримки PepsiCo Foundation спільно з PepsiCo Україна  в рамках міжнародної програми харчової безпеки “Food for Good”. Протягом цього періоду волонтери щодня готували, доставляли свіжу […]

З травня по грудень 2023 року на сході та півдні України працював благодійний проєкт видачі безкоштовних комплексних гарячих обідів – “Добра кухня” організований Всеукраїнським молодіжним рухом Let’s do it Ukraine за підтримки PepsiCo Foundation спільно з PepsiCo Україна  в рамках міжнародної програми харчової безпеки “Food for Good”.

Processed with VSCO with fp4 preset

Протягом цього періоду волонтери щодня готували, доставляли свіжу гарячу їжу для українців, постраждалих від війни та повені,  внутрішньо-переміщених осіб на Харківщині, Миколаївщині та Херсонщині. Саме ці регіони одними з перших прийняли на себе удар після початку повномасштабного вторгнення. Частина районів досі щодня обстрілюється окупантами. 

“Гуманітарна криза в Україні триває, сотні людей досі не мають доступу до чистої питної води та можливості приготувати гарячу їжу. Саме тому було створено проєкт “Добра кухня”. Ми щиро вдячні партнерам, кожному координатору, кожному волонтеру та амбасадору, які приєдналися до роботи “Доброї кухні”. Від усієї команди “Let`s do it Ukraine SOS” ми дякуємо компанії PepsiCo за допомогу та підтримку мирних жителів на Півдні та Сході України!” – зазначила лідерка “Let`s do it Ukraine” Юлія Мархель.

Загалом в рамках проєкту було видано 33 300 гарячих обідів у прифронтових та постраждалих регіонах, щотижня організовані мобільні бригади волонтерів “Let`s do it Ukraine SOS” забезпечували їжею жителів Харкова: райони Індустріальний, Київський та Салтівка (останній зруйнований на 70%, сотні багатоповерхівок розбиті або повністю знищені, проте там і досі живуть люди); села Руська Лозова на Харківщині; міста Миколаїв та Миколаївської області, а саме – село Луч, яке протягом кількох місяців щодня обстрілювалося окупантами та зруйноване на 80%; Херсону: райони Річпорт та Острів. “Добра кухня” зосередилася на допомозі найбільш постраждалим регіонам України, щоб разом допомогти подолати гуманітарну кризу, які досі мають проблеми з постачанням їжі/води/газу. 

“Як одна з найбільших в Україні компаній з виробництва продуктів харчування та напоїв ми розуміємо важливість для українців споживати якісну їжу. Ми маємо підтримувати один одного, адже тільки разом можна впровадити в Україні позитивні зміни.” – наголосила керівниця відділу зі зв’язків з громадськістю PepsiCo Україна Катерина Турчанінова.

В рамках реалізації проєкту було досягнуто 9 з 17 цілей сталого розвитку, а саме: “Ціль 1. Подолання бідності”, “Ціль 2. Подолання голоду, досягнення продовольчої безпеки, покращення харчування і сприяння сталому розвитку сільського господарства”, “Ціль 3. Забезпечення здорового способу життя та добробуту людей будь-якого ввіку”, “Ціль 6. Чиста вода та належні санітарні умови”, “Ціль 12. Відповідальне споживання та виробництво”, “Ціль 13. Вжиття невідкладних заходів щодо боротьби зі зміною клімату та її наслідками”, “Ціль 15. Захист та відновлення екосистем суші”, “Ціль 16. Мир, справедливість та сильні інститути”, “Ціль 17. Партнерство заради сталого розвитку”.

До волонтерства на “Добрій кухні” приєднувалися працівники компанії PepsiCo Україна та зіркові амбасадори – співачки Tayana, Анна Добриднєва. Вони допомагали у фасуванні та видачі комплексних обідів, а також брали участь у виїзних місіях.

Організатор: Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine за підтримки міжнародного фонду PepsiCo Foundation, генерального партнера проєкту компанії – PepsiCo Україна, міжнародної волонтерської організації Charities Aid Foundation America

Деталі в новинах на сайті letsdoitukraine.org та в соціальних мережах: facebook.com/letsdoitukraineeco ; instagram.com/letsdoitukraine/

Разом до Перемоги!

Контактна особа для представників ЗМІ: 066 444 51 43 – Анастасія