Let`s do it Ukraine & CAF America: два роки співпраці

З початку повномасштабного вторгнення в Україні, CAF America та NGO “Let`s do it Ukraine” підтримують українців гуманітарною допомогою у гарячих точках на Сході та Півдні України реалізовуючи гуманітарний проєкт “Let`s do it Ukraine SOS”. Частина районів де реалізовується гуманітарна місія досі щодня обстрілюється окупантами. У Довкілля немає кордонів, тож все що відбувається в одній країні […]

З початку повномасштабного вторгнення в Україні, CAF America та NGO “Let`s do it Ukraine” підтримують українців гуманітарною допомогою у гарячих точках на Сході та Півдні України реалізовуючи гуманітарний проєкт “Let`s do it Ukraine SOS”. Частина районів де реалізовується гуманітарна місія досі щодня обстрілюється окупантами. У Довкілля немає кордонів, тож все що відбувається в одній країні відчуває вся панета Земля. 

“Гуманітарна та екологічна криза в Україні триває, сотні тисяч людей досі не мають доступу до чистої питної води та можливості приготувати гарячу їжу. Саме тому було створено  гуманітарний проєкт “Let`s do it Ukraine SOS”. Ми щиро вдячні кожному партнеру, донору, волонтеру, які приєдналися.” – зазначила лідерка “Let`s do it Ukraine” Юлія Мархель.

В рамках співпраці 2022 році реалізовано гуманітарну та екологічно просвітницьку діяльність з метою досягнення цілей сталого розвитку:

    • Надана підтимка діяльності гуманітарних хабів  “Let`s do it Ukraine SOS” у Bobrovytsia, Chernivtsi, Bila Tserkva, Mukachevo для допомоги постраждалим та внутрішньопереміщеним особам хаби відвідали понад 13000 потребуючих в тому числі діти та люди похилого віку.
    • 1200 внутрішньо переміщених осіб отримали продуктові набори.
    • Забезпечена логістика 40 тонн гуманітарних вантажів у постраждалі регіони, таким чином 3600 громадян отримали доступ до продуктів харчування.
    • Забезпечена підтримка 3 притулків для волонтерів ВПО на 60 осіб  протягом  6 місяців у Чернівецькому, Київському, Закарпатському регіонах.
    • Організовано освітні заходи онлайн та офлайн для волонтерів та внутрішньо переміщених осіб: тренінги, тренінги, стратегічні сесії, робота з експертами, конференція, для обміну досвідом та набуттям нових навичок у реалізації гуманітарної місії. Також проведено інформаційно-просвітницькі кампанії екологічно відповідального життя від час війни тренінги з соціального підприємництва. Організовано літній кінотеатр під відкритим небом у 4 населених пунктах для тимчасово переміщених сімей та дітей.

 

  • Активізовано програму багаторазового упакування де 6582 школяра зі старих речей шили 21543 екомішечки і тепер користуються ними в побуті. Так як активність була реалізована під час тотального блекауту та обстрілів, це додатково позитивно спрацювало на психологічному рівні, діти відволікались від війни  та були задіяні у суспільно корисній справі.

 

  • Реалізована екоакція «Чисті пляжі разом!» для внутрішньо переміщених осіб. Організація очищення зони відпочинку з іншими заходами, залучення мігрантів у 7 громад біля річок та озер у безпечних районах. екоекспедиції з дослідженням сміття на пляжах і в зонах відпочинку заходи відвідали 120 учасників.
  • В умовах війни правильне поводження з відходами дуже важливе. Ми розвиваємо культуру сортування. В рамках підтримки оновили інформацію на національній мапі пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org. Залучили активних громадян на підконтрольних Україні територіях до моніторингу існуючих пунктів переробки під час війни. Провели онлайн та офлайн тренінги «Правильне поводження з відходами у воєнний час». По всій Україні гостро стоїть проблема логістики сміття, тому використання пунктів прийому вторсировини мирними жителями допоможе розвантажити сміттєзвалища та переробити відходи. Платформу відвідали 56350 користувачів у 2022 році

В рамках співпраці 2023:

  • Закуплено та роздано. 295 продуктових наборів українцям в постраждалих та найбільш віддалених районах Миколаївської області. До набору увійшли такі продукти: печиво, чай, цукор, тушкована свинина та сіль. Допомогу отримали багатодітні сім’ї; родини, які втратили годувальника; самотні люди похилого віку; люди з інвалідністю; люди передпенсійного віку, які втратили роботу та не мають засобів для існування. 

  • Реалізовано проєкт “Добра кухня”, у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях. Волонтери щодня готували, доставляли свіжу гарячу їжу для українців, постраждалих від війни та повені,  внутрішньопереміщених осіб. Загалом в рамках проєкту було видано 33 300 гарячих обідів у прифронтових та постраждалих регіонах

“Не всі можуть готувати, ми готуємо на електроплитках, не в усіх вони є. Багато пенсіонерів, які не можуть себе обслуговувати. Тому гаряче харчування цим людям дуже потрібно.” – розповідає Ірина Герасимчук, жителька селища Луч Миколаївської області. 

Дякуємо нашим надійним партнерам CAF та всім донорам за можливість не зупинятися, продовжувати гуманітарні місії. Ми продовжимо свою діяльність до подолання гуманітраної кризи в Україні і завжди раді співпраці.

Дізнавайтесь більше в новинах на сайті letsdoitukraine.org 

та в соціальних мережах: facebook.com/letsdoitukraineecoinstagram.com/letsdoitukraine