Прапор України, що побував у космосі, повертається: Житомирський музей космонавтики приймає унікальний дарунок

Житомир, Україна, 17 травня 2024 року – Унікальна подія сталася сьогодні в Житомирському музеї космонавтики, де відбулася церемонія передачі прапора України, що побував у космосі. Цей історичний артефакт, який мандрував у космосі, тепер буде відображати дух космічних досягнень та національної гордості для майбутніх поколінь українців. У заході взяли участь представники музею та команда Всеукраїнського молодіжного […]

Житомир, Україна, 17 травня 2024 року – Унікальна подія сталася сьогодні в Житомирському музеї космонавтики, де відбулася церемонія передачі прапора України, що побував у космосі. Цей історичний артефакт, який мандрував у космосі, тепер буде відображати дух космічних досягнень та національної гордості для майбутніх поколінь українців.

У заході взяли участь представники музею та команда Всеукраїнського молодіжного руху “Let’s do it Ukraine” 

Передача цього прапору у Житомирський музей космонавтики є символом національної гордості та відданості. Він є свідченням нашого потужного духу, нашої незалежності та віри у майбутнє. Він спогадає про досягнення, які вже здійснені, і надихає на нові подвиги. Земля – єдина і наше довкілля не має кордонів. Ми маємо разом дбати про нашу планету та робити все можливе, аби зберегти її для майбутніх поколінь“, – наголосила Юлія Мархель екоактивістка, лідерка “Let’s do it Ukraine” .

Прапор України взяла із собою в космічну подорож одеситка Ліна Бороздіна, яка стала першою українкою, яка здійснила свою мрію та полетіла у космос 26 січня 2024 року. Це стало однією з найяскравіших сторінок в історії української космонавтики. 

Моя мрія була побачити нашу планету з космосу і я завжди йшла до цього. Зараз моя місія – це надихати молодих людей вірити у себе і ніколи не здаватися. Мені багато разів казали, ‘це не твоє, знайди собі іншу мрію’, але я знала, чого хочу. Саме тому я передаю цей прапор та інші артефакти, які побували зі мною у космосі, в Україну, щоб заохотити людей любити нашу планету, дбати про неї і головне – вірити у свої мрії“, – розповіла Ліна Бороздіна у своєму відеозверненні.

Прапор України, який побував у космосі, тепер став частиною виставки Житомирського музею космонавтики, де він буде відображати дух космічних досягнень та національної гордості для майбутніх поколінь українців. До музею також передано персональний бейдж астронавтки та інші предмети, які Ліна брала з собою в подорож, зокрема українські гривні та магніти.

Відтепер усі бажаючі зможуть переглянути цей унікальний артефакт та почути історію його подорожі у Житомирському музеї космонавтики.

Довідково: 26 січня 2024 року Ліна Бороздіна стала першою українкою, яка здійснила мрію та полетіла у космос. Жінка готувалася до польоту 18 років. 

Компанія Virgin Galactic відправила в суборбітальний політ 4 космічних туристів, серед яких була уродженка Одеси Ліна Бороздіна. У космосі туристи провели 90 хвилин, частину з них – у невагомості.

Відео Ліни за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1l5y7jEp8oOEVOHXjQe6M_jDJPfEJ8SS0?usp=share_link 

 

Контакт для представників ЗМІ: 066-444-51-43, Анастасія – PR директор “Let’s do it Ukraine” 

 

www.letsdoitukraine.org