Всеукраїнський молодіжний екологічний форум 2024 у Рівному об’єднав 200 екоактивістів та експертів з усієї України!

28-29 вересня 2024 року у місті Рівне відбувся Всеукраїнський молодіжний екологічний форум, який зібрав понад 200 учасників: лідерів екоініціатив, соціальних підприємців, блогерів та журналістів.  “Зараз екологічні питання є важливими як ніколи раніше. Щодня наша країна стикається з екоцидом, що руйнує довкілля і ставить під загрозу майбутнє наступних поколінь. Від забруднення повітря до знищення лісів та […]

28-29 вересня 2024 року у місті Рівне відбувся Всеукраїнський молодіжний екологічний форум, який зібрав понад 200 учасників: лідерів екоініціатив, соціальних підприємців, блогерів та журналістів. 

“Зараз екологічні питання є важливими як ніколи раніше. Щодня наша країна стикається з екоцидом, що руйнує довкілля і ставить під загрозу майбутнє наступних поколінь. Від забруднення повітря до знищення лісів та водойм — усі ці проблеми впливають на наше життя, здоров’я, їжу, воду та повітря. Важливо розуміти, що відновлення екосистеми є спільною відповідальністю, і тільки разом ми зможемо досягти суттєвих змін. Саме реалізація таких масштабних екоініціатив в Україні, як Всеукраїнський молодіжний екологічний форум, показує всьому світові, що українці готові боротися за свою землю, за своє довкілля і ми всі прагнемо жити у чистоті та добробуті. Екологічно відповідально до Перемоги!” – зазначила лідерка Всеукраїнського молодіжного руху Let`s do it Ukraine Юлія Мархель. 

У форумі взяли участь екологічні активісти з різних куточків України, щоб поділитися своїм досвідом у громадській діяльності та екологічному  відновленні країни. Вони представили успішні проєкти та програми, спрямовані на покращення стану довкілля, еко свідоме споживання, а також поділилися своїми напрацюваннями у соціальному підприємництві. Окрема увага була приділена обговоренню подальшої співпраці між екоініціативами та соціальним бізнесом для створення нових спільних проєктів, які сприятимуть сталому розвитку та відновленню громад.

Метою реалізації проєкту є підвищення рівня компетентностей молоді, у тому числі громадянських, для активної участі в суспільному житті. Цього року в United Nations Міжнародний день молоді присвятили важливій ролі молодих людей у боротьбі зі зміною клімату та адаптації до нових кліматичних реалій. Молодь у захисті довкілля – це величезна когорта амбітних, розумних та активних екологів, біологів, а також представників різних інших професій, які завдяки лідерству та молодіжному максималізму часто поєднують екологічну та волонтерську роботу, працюють задля вільної та зеленої України. 

“У 2022 році ми прийняли рамковий закон про управління відходами, в якому регламентовано Європейську Директиву. Інші країни йшли до цього десятками років, але Україні вдалося прийняти низку важливих законів та підзаконних актів, які ми зараз впроваджуємо. Попереду ще дуже багато роботи. Ми маємо не лише вивчати морфологію відходів, що потрапляють у воду, повітря та ґрунти, але й розуміти, який світ ми залишаємо нашим дітям, онукам та правнукам. Особливо важливо, що до цих процесів активно залучається молодь. Саме їхній ентузіазм та свіжі ідеї стануть рушійною силою екологічних змін, що дозволить нам не тільки відновити довкілля, але й зберегти його для майбутніх поколінь. Молодь сьогодні – це еко-лідери завтра, і від їхньої участі залежить наше спільне майбутнє.” – зазначив Сергій Власенко, заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. 

Проведення Всеукраїнського молодіжного екологічного форуму сприяє залученню молоді до суспільно значущої діяльності, до участі у відновленні навколишнього середовища у воєнний та післявоєнний період, розвитку громадянських компетентностей, а також обміну досвідом щодо кращих практик активної участі молодих людей у вирішенні нагальних соціальних питань, сталого розвитку громад.

“Рівненщина стає одним з тих регіонів, які дуже активно впроваджують молодіжну політику. В ці нелегкі часи ми жвиемо, ми працюємо, ми боремось, щоб всі розуміли, що її неможливо подолати. І зокрема це, тому що у нас є така активна молодь, яка робить усе дл ятого, щоб наша країна процвітала.” – наголосив Начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Віталій Ліпській.
Організатори: Міністерство молоді та спорту України, Управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА, Всеукраїнський молодіжний рух “Let’s do it Ukraine” за підтримки Лакталіс-Україна, Молодіжна Рада при Рівненській ОДА.

Контакна особа для представників ЗМІ – Анастасія Кошуба +380 66 444 5143

Слідкуйте за новинами на сайті letsdoitukraine.org та підписуйтесь на соціальні мережі https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco / instagram.com/letsdoitukraine/.

#letsdoitukraineфорум