Let’s do it, Ukraine – school recycling продовжується у м. Київ

Захід відбувся 11 квітня 2018 року  в актовій залі, Спеціалізованої школи №49 з поглибленим вивченням французької мови міста Києва. У навчальному закладі вже встановлені на кожному поверсі спеціальні контейнери для сортування 5 фракцій: папір, пластик, батарейки, TetraPak та інші відходи та великі баки накопичувачі. Перший етап проекту «Let’s do it, Ukraine – school recycling» у […]

Захід відбувся 11 квітня 2018 року  в актовій залі, Спеціалізованої школи №49 з поглибленим вивченням французької мови міста Києва.

У навчальному закладі вже встановлені на кожному поверсі спеціальні контейнери для сортування 5 фракцій: папір, пластик, батарейки, TetraPak та інші відходи та великі баки накопичувачі.

Перший етап проекту «Let’s do it, Ukraine – school recycling» у Києві – це тренінги, які організатори провели у школі, допомагаючи педагогам та школярам навчитися основних правил сортування вторинної сировини. Таким чином, ініціатори хочуть визначити, скільки ресурсів на підтримання екологічності однієї школи потрібно витратити, щоб до кінця 2018 року перевести на сортування сміття всі навчальні заклади Києва.

Учасники мають завдання протягом одного місяця об’єднати зусилля школярів, викладачів, працівників школи і батьків й якісно сортувати вторинну сировину на території школи, запровадити систему екологічного патрулювання, а також реалізувати ряд активностей.

З екологічними активістами школи працювали спікери: Юлія Мархель амбасадор міжнародної організації Let’s Do It! World, координатор акції Зробимо Україну чистою разом!, розробник та національний координатор проекту, «Let’s do it, Ukraine – school recycling» та Артур Маліновський – координатор World Cleanup Day в Україні.

 

*Проект Let’s Do It, Ukraine – School Recycling не підтримує жодної політичної партії та є некомерційним проектом. Це соціальний проект, який проводиться винятково на громадських засадах.

Громадська організація «Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine» організовує проект Lets do itUkraine – schoolrecycling– шкільний марафон правильного поводження та роздільного збору відходів за підтримки: Департамент освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (київської міської державної адміністрації), Київського молодіжного центру, «Київміськвторресурси», генерального партнеру проекту – компанія «PepsiCo в Україні».

Проект направлений на формування свідомого, правильного ставлення дітей та підлітків до сортування твердих побутових відходів та набуття практичних навичок. Передбачає проведення 4х етапів проекту для школярів та педагогів-організаторів загальноосвітніх шкіл в місті, на основі Зеленого пакету. Участь в проекті дозволить застосувати отримані учнями в ході проекту знання та навики на практиці.