Про проведення першого всеукраїнського конкурсу соціальної реклами «Waste Management School recycling 2019» в рамках освітнього проекту «SCHOOL RECYCLING»

Відповідно до пріоритетів, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 1018 “Про схвалення Концепції Державної цільової соціальної програми “Молодь України” на 2016-2020 роки.
З метою поліпшення екологічної ситуації України, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді, розвитку Всеукраїнського волонтерського руху, спільного прагненні до кращого майбутнього в розбудові екологічного та освітнього сектору, міжнародний молодіжний рух School Recycling World спільно з громадською організацією «Всеукраїнський молодіжний рух «ЛЕЦ ДУ ІТ ЮКРЕЙН» (Let’s do it, Ukraine) та КУ «Агенція розвитку Миколаєва» Миколаївської міської ради за підтримки генерального партнера проекту компанії PepsiCo Україна, Міністерства освіти і науки України, Міністерства Молоді та спорту України проводить Перший всеукраїнський конкурс соціальної реклами «Waste Management School recycling 2019» серед загальноосвітніх навчальних закладів в рамках всеукраїнського освітнього проекту «SCHOOL RECYCLING» з 20 березня по 4 квітня 2019 року.

ПОЛОЖЕННЯ КОНКУРСУ.

1. Мета конкурсу: привернення уваги суспільства до наявних проблем у сфері охорони довкілля; популяризація екологічного способу життя; формування екологічної свідомості та екологічної культури.
2. Учасники конкурсу: до участі запрошуються учні 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.
3. Формат конкурсу: проводиться у двох форматах: соціальна відеореклама, соціальний постер.
4. Призовий фонд конкурсу: призовий фонд «Соціальна відео реклама» у 2019 році складає 6000 грн. Призовий фонд переможцю «Соціальний постер» складає 3000 грн. Кошти переможцям надаються для підтримки проекту School Recycling в навчальному закладі протягом 2019 року. Всі учасники отримають подяку за участь у конкурсі. Команди-переможці двох форматів відео та постери отримають сертифікат на суму 6000 грн та 3000 грн. Переможці 1-3 місце отримають кубки переможців.

5. Соціальний постер «Waste Management School recycling 2019».

Взяти участь і виграти може соціальна реклама на тему:

• Всесвітнє прибирання World Cleanup Day.
• Збереження довкілля – відповідальне споживання.
• Сортування – правильне поводження з відходами, відходи – це ресурс.
Учасники можуть створити постер як за однією з цих категорій, так і за кожною з них. Головне – бути оригінальним, яскравим та привернути увагу до проблеми. Постер має містити заклик, спонукати суспільство до реальних активних дій.
Завдання. Створити соціальний постер.
Важливо. Приймаємо роботи, які не суперечать нормам конкурсу.
Вимоги:
Формат файлу: psd.

Подавати у двох розмірах:
1200 мм х 1800 мм (сіті-лайт).
297×420 мм (А3).
DPI: 300.
Вертикальне розміщення.
Профіль кольору: CMYK.
До хайрезів необхідно додати прев‘ю.
Файл називати латиницею, в наступному порядку: прізвище та ім’я розмір файлу.

Заяви приймаємо роботи до 1 квітня 2019 року!
Заявка на участь заповнюється за посиланням:
https://docs.google.com/forms/d/1ke-PXyyiQJ_tPa4qLnzdDtcJvzYrCSU1GEMoEt4wQRs/edit

6. Соціальна відео реклама «Waste Management School recycling 2019».

Завдання. Зняти соціальну відео рекламу.
Вимоги:
Тривалість: до 1 хв.
Формат відео: .mp4/.avi/.mov
Роздільна здатність: Full HD, 2К, 4К.
Бітрейт: 30 Мбіт/с і більше. Взяти участь і виграти може соціальна реклама на одну з тем:
 Всесвітнє прибирання World Cleanup Day.
 Збереження довкілля – відповідальне споживання.
 Сортування – правильне поводження з відходами, відходи – це ресурс.
Важливо. Приймаємо роботи, які не суперечать нормам конкурсу та чинному законодавству.
Норми створення СОЦІАЛЬНОЇ ВІДЕО РЕКЛАМИ «Waste Management School recycling 2019».
Хронометраж. Однією з вимог конкурсу є хронометраж роботи до однієї хвилини. В окремих випадках організатори залишають за собою право прийняти довший ролик.
Захист авторських прав. Обов’язковою вимогою до учасників є дотримання норм Закону України «Про авторське право і суміжні права», а також міжнародно-правових документів у галузі інтелектуальної власності. Не використовуйте треки, на які не маєте авторських прав. Організатори не можуть прийняти таку роботу, через те, що її заблокують у соціальних мережах. Користуйтеся архівами безкоштовної музики або співпрацюйте з музикантами. Мова. Українська, субтитри – англійська. Цензура обов’язкова. До участі не допускаються відео, що показують прояви насильства щодо людей і тварин, заклики до агресії.

Заяви приймаємо роботи до 1 квітня 2019 року! Заявка на участь заповнюється за посиланням:https://docs.google.com/forms/d/1IxH8znsJJwQ0trAkxfHNASAzntZK-aIwkzHRIomvmyI/edit

7. Термін проведення та підбивання підсумків.

Подача конкурсних робіт відбувається ОН-ЛАЙН шляхом заповнення он-лайн форми з 20 березня по 1 квітня 2019 року включно. Оголошення результатів відбудеться 4 квітня з 14:30 до 18:00 за адресою: м. Миколаїв, Богоявленський проспект, 39а, концерт-хол «Юність», орієнтовна кількість учасників 840 осіб з 70 шкіл, також повідомлено на електронні адреси в учасників та он-лайн трансляція в офіційній групі фейсбук: https://www.facebook.com/Schoolrecyclingworld

Сформуємо національну культуру чистоти разом!