Круглий стіл “Мінімізація використання пластику в торговельних мережах Києва”

27.02 команда Let’s do it Ukraine доєдналася до круглого столу по обговоренню теми “Мінімізація використання пластику в торговельних мережах Києва”. Захід проходив в КМДА при підтримці депутата Київради та голови постійної комісії з питань екологічної політики Костянтина Ялового. Учасниками обговорення також стали представники великих ритейлів (Епіцентр, Ашан, Метро Кеш & Кері, Гуд Вайн) та різних […]

27.02 команда Let’s do it Ukraine доєдналася до круглого столу по обговоренню теми “Мінімізація використання пластику в торговельних мережах Києва”. Захід проходив в КМДА при підтримці депутата Київради та голови постійної комісії з питань екологічної політики Костянтина Ялового.
Учасниками обговорення також стали представники великих ритейлів (Епіцентр, Ашан, Метро Кеш & Кері, Гуд Вайн) та різних екологічних громадянскьких організацій.

З 1950 по 2018 рік люди виробили майже 6,3 мільярди тон пластику, з яких всього 9% переробили і 12% спалили. Тобто 4,9 мільярди тон залишилось в природному середовищі, зокрема, у вигляді дуже дрібних частинок.

Велика кількість пластикового сміття продукується саме у супермаркетах. Гори поліетиленових пакетів та пластикових контейнерів після покупок опиняються на звалищах, а потім – в океанах та наших організмах.

Але деякі великі торговельні мережі, представлені в Києві, вже приєднуються до «екологічної економіки»: надають можливість покупцям зважувати та пакувати товар у свою багаторазову тару, проводять екологічне інформування працівників та клієнтів, впроваджують сортування сміття, замінюють пластикові пакети на крафтове пакування та еко торби, збирають одяг та втор сировину у себе на точках.

Команду Let’s do it Ukraine, представили Уляна Єгорова та Аліна Маєвська.
Присутні компаніі виявили свій інтерес до підготовки, міжнародної акції World CleanUp Day 19.09.2020 року і бажання долучитись до всесвітнього прибирання. Ми хотіли би, щоб таких супермаркетів стало більше, а сміття – менше.

Приєднатися до нас можна заповнивши форму: https://forms.gle/iqxEfCGcepuM1pKn9 Зробимо Україну чистою разом!