Волонтери “Let`s do it Ukraine SOS” роздали пледи та термоси в рамках програми вінтеризації

Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine за сприяння AWO International та за фінансової підтримки Aktion Deutschland Hilft реалізовують проєкт з ліквідації наслідків підриву дамби Каховської ГЕС “Подолання наслідків повені в Миколаївській та Херсонській областях, допомога домогосподарствам та об’єктам соціальної інфраструктури «Прибирання, дезінфекція, відновлювальні роботи, підготовка до зими». В рамках програми підготовки до зими волонтери […]

Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine за сприяння AWO International та за фінансової підтримки Aktion Deutschland Hilft реалізовують проєкт з ліквідації наслідків підриву дамби Каховської ГЕС “Подолання наслідків повені в Миколаївській та Херсонській областях, допомога домогосподарствам та об’єктам соціальної інфраструктури «Прибирання, дезінфекція, відновлювальні роботи, підготовка до зими».

В рамках програми підготовки до зими волонтери міжнародного гуманітарного проєкту “Let`s do it Ukraine SOS” надали допомогу у вигляді термосів та ковдр пятидесяти родинам постраждалим від повені червні у 2023 року (в цих родинах проживає 132 особи в тому числі діти, люди похилого віку та люди з інвалідністю) у селі Приозерне, Комишанського старостинського округу, що на Херсонщині.

Дізнавайтесь більше в новинах на сайті letsdoitukraine.org та соціальних мережах www.instagram.com/letsdoitukraine/, www.facebook.com/letsdoitukraineeco  

Якщо ви маєте зауваження або пропозиції зв’яжіть із нами і ми обов’язково розглянемо ваше зверннення.

Контакти для скарг та пропозицій:

(097) 693 4859 – Анастасія Баглай

(093) 030 7303 – Юлія Мархель

Електронна пошта: letsdoitukraineinfo@gmail.com

Довідково 

6 червня 2023 року сталася одна з найбільших техногенних катастроф у Європі – зруйнування дамби Каховської ГЕС. За супутниковими даними, протягом першого тижня після аварії забруднені річкові води простягнулися до р. Дунай, охопивши понад 7300 км2 північно-західного шельфу Чорного моря. У результаті, попри зниження рівня води у Дніпрі, було підтоплено 600 км2, у Херсонській області підтоплено 30 населених пунктів, у Миколаївській – ще 31

Величезна хвиля води з Каховського водосховища змивала все на своєму шляху – сміттєзвалища, каналізації,  кладовища, трупи тварин, небезпечні хімікати тощо. Ця забруднена вода кілька днів “стояла” у будинках. Вода зійшла, люди почали повертатися додому, проте нормально жити там вони так і не змогли, адже будинки не були належним чином просушені та продезінфіковані. 

AWO International була заснована в 1998 році як професійна асоціація співробітництва в галузі розвитку та гуманітарної діяльності в рамках німецької соціальної організації «Arbeiterwohlfahrt» (AWO). AWO International спирається на експертизу та великий досвід AWO у Німеччині. Протягом останніх 100 років AWO була невід’ємною частиною німецької соціальної держави. 

У тісній співпраці з національними неурядовими організаціями AWO International працює над тим, щоб незахищені люди могли стабільно покращити свої умови життя. У разі катастроф і кризових ситуацій AWO International бере участь у гуманітарній допомозі та відбудові.