Гуманітарні місії Let`s do i Ukraine SOS на Півдні тривають: волонтери додатково роздадуть 1000 обідів “Добра кухня”

27 березня 2024 року відбулася видача безкоштовних комплексних гарячих обідів – “Добра кухня”, організований Всеукраїнським молодіжним рухом Let’s do it Ukraine за сприяння Charities Aid Foundation America (CAF America) та фінансової підтримки PepsiCo Foundation спільно з PepsiCo Україна в рамках міжнародної програми харчової безпеки “Food for Good”, у м. Миколаїв та у с. Зоря, Шевченківської […]

27 березня 2024 року відбулася видача безкоштовних комплексних гарячих обідів – “Добра кухня”, організований Всеукраїнським молодіжним рухом Let’s do it Ukraine за сприяння Charities Aid Foundation America (CAF America) та фінансової підтримки PepsiCo Foundation спільно з PepsiCo Україна в рамках міжнародної програми харчової безпеки “Food for Good”, у м. Миколаїв та у с. Зоря, Шевченківської громади Миколаївської області. 

Майже з початку повномасштабного вторгнення Зоря опинилися в окупації,  а після звільнення – обстрілювалася щодня протягом 9 місяців. Люди фактично жили у підвалах, а їх житло і досі залишається напівзруйнованим. Саме тому волонетри роздали гарячі обіди місцевим у селі, адже готувати їжу у таких будинках, дуже важко. 

Окрім цього обіди також отримали самотні люди похилого віку з інвалідністю та передпенсійного віку, які не мають засобів для існування в місті Миколаїв. 

В рамках гуманітарної місії березня 2024 року додаткові  880 гарячих обідів “Добра кухня” волонтери відправили місцевим на Херсонщині, адже ситуація там і досі залишається важкою. Свіжоприготована їжа точно стане у нагоді місцевим та допоможе у подоланні гуманітарної кризи у регіоні. 

“Південь України прийняв на себе великий удар, а тому і досі у цьому регіоні триває гуманітарна криза, сотні людей досі не мають доступу до чистої питної води та можливості приготувати гарячу їжу. Вдячні партнерам проєкту “Добра кухня”, кожному координатору, кожному волонтеру та амбасадору, які приєдналися та приєднуються до роботи цього важливого проєкту.” – зазначила лідерка “Let`s do it Ukraine” Юлія Мархель.

Нагадаємо, в рамках проєкту 2023 року було видано 33 300 гарячих обідів у прифронтових та постраждалих регіонах та ще додатково роздано 1000 гарячих обідів у березні 2024 року, щотижня організовані мобільні бригади волонтерів “Let`s do it Ukraine SOS” забезпечували їжею жителів Харкова: райони Індустріальний, Київський та Салтівка (останній зруйнований на 70%, сотні багатоповерхівок розбиті або повністю знищені, проте там і досі живуть люди); села Руська Лозова на Харківщині; міста Миколаїв та Миколаївської області, а саме – село Луч, яке протягом кількох місяців щодня обстрілювалося окупантами та зруйноване на 80%; Херсону: райони Річпорт та Острів. “Добра кухня” зосередилася на допомозі найбільш постраждалим регіонам України, щоб разом допомогти подолати гуманітарну кризу, які досі мають проблеми з постачанням їжі/води/газу.

Організатор: Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine за підтримки міжнародного фонду PepsiCo Foundation, генерального партнера проєкту компанії – PepsiCo Україна, міжнародної волонтерської організації Charities Aid Foundation America

Деталі в новинах на сайті letsdoitukraine.org та в соціальних мережах: facebook.com/letsdoitukraineeco ; instagram.com/letsdoitukraine/

Разом до Перемоги!